Suradnjom i povezivanjem do sportskih rezultata

Sportska zajednica Općine Kostrena, u čijoj će nadležnosti biti financiranje sportskih potreba na području Općine Kostrena, održala je svoju prvu konferenciju za medije i predstavila postignute rezultate u godini na izmaku kao i plan rada za narednu kalendarsku godinu.

Uz predstavnike Zajednice, na konferenciji je prisustvovala i općinska načelnica Mirela Marunić koja je izrazila  zadovoljstvo načinom na koji je Zajednica pristupila uvođenju reda i postavljanju jasnih kriterija koji će zasigurno motivirati sportski razvoj Kostrene.  Općina je odlučila pružiti Zajednici i njezinim članovima dodatni  vid potpore ugovaranjem suradnje sa sportskim portalom SportCom kako bi se postigla bolja vidljivosti sportskih rezultata što bi moglo utjecati i na interes sponzora. Takav pristup Općine pohvalio je i vlasnik portala SportCom gospodin Igor Vranić koji će svojim iskustvom i aktivnim uključivanjem dati vrijedan doprinos razvoju i promociji kostrenskog sporta.

U periodu od osnivanja u ožujku 2016. godine, najveće napore ulagali su u stvaranje pretpostavki i definiranje kriterija koji će jamčiti pravednu i transparentu raspodjelu sredstava kao i na stvaranje poticajnog okruženja za suradnju s članovima, koja će se temeljiti na pravičnosti, vrednovanju rezultata i povjerenju. Osnovni su ciljevi Zajednice poticanje sporta mladih, seniorskog sporta, stvaranje preduvjeta za rad svih sportskih udruga kao i preduvjeta za razvoj novih sportova. U Skupštini Sportske zajednice Kostrena zastupljene su sve sportske udruge koje djeluju na području Općine Kostrena. Zajednicom upravlja peteročlani Izvršni odbor na čelu s predsjednicom Tanjom Malec i dopredsjednikom Josipom Bilićem. Profesionalni tajnik Zajednice je Hrvoje Franić. U predstojećoj kalendarskoj godini cjelokupni proračun za sport i sportski razvoj bit će u nadležnosti Sportske zajednice. Iz tog je razloga bila važno na vrijeme pripremiti i objaviti Javni poziv za sufinanciranje potreba iz sporta na području Općine Kostrena u 2017. godini  kao  i Pravilnike i popratnu dokumentaciju nužnu za provedbu natječaja. U svojem djelovanju, Sportska zajednica Općine Kostrena vodit će se načelima odgovornosti, transparentnosti i otvorenosti prema članovima i čitavoj lokalnoj zajednici. Predstojeća 2017. godina za Općinu Kostrena, kad je riječ o sportu, biti će vrlo plodna i dinamična. Uz redovita službena natjecanja i brojne sportske manifestacije u organizaciji udruga i Sportske zajednice, vrijedi izdvojiti domaćinstvo UEFA EURO-a U-17 na nogometnom igralištu u Žuknici. Također su hvalevrijedni napori koje Općina Kostrena u suradnji s KD Kostrena ulaže u sportsku infrastrukturu, pa će tako uz redovito održavanje sportske dvorane i svih ostalih sportskih objekata, pomoćno igralište u Žuknici uskoro dobiti novi umjetni travnjak.