7. državni susreti specijalne olimpijade djece s poteškoćama u razvoju


Sportska dvorana Kostrena ovog je petka mjesto gdje se odvija važan sportski događaj- Specijalna olimpijada djece s poteškoćama u razvoju ili takozvani MATP (Motor activity training program). Organizator i domaćin natjecanja je Centar za rehabilitaciju “Fortica” iz Kraljevice. Na olimpijadi je postavljen poligon na kojem će natjecatelji prezentirati vještine ruku, nogu te vještine kretanja za djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Natjecatelji su korisnici raznih udruga i ustanova, a okupilo ih se više od 250 iz cijele Hrvatske- Rijeka, Zagreb, Osijek, Čakovec…, iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Italije.

Prilikom otvaranja olimpijade prisutnima se obratila predsjednica Upravnog vijeća “Fortice”, dr. Vesna Čavar, zamjenica župana Marina Medarić i načelnica Općine Kostrena, Mirela Marunić, koja je istaknula kako joj je izuzetna čast da se takva manifestacija održava u dvorani u Kostreni koja zadovoljava sve potrebe za osobe s poteškoćama u razvoju te da će Općina Kostrena svojim resursima uvijek potpomagati organizaciju ove hvalevrijene sportsko-rekreativne manifestacije.

Cijela sportsko-rekreativna manifestacija popraćena je zabavnim programom, a za glazbeni dio programa pobrinuli su se učenici OŠ Kostrena.