Održan drugi Casually about business Kostrena

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena održao se drugi po redu Casually about business, na kojem su se okupili  lokalni poduzetnici s ciljem razmjene iskustva što je posebno zanimljivo poduzetnicima početnicima. Vrijednost poslovnog povezivanja u lokalnoj zajednici prepoznale su INA kao partner projekta i tvrtka Enigma E.I. u ulozi sponzora drugog CAB-a.

Ovakvo događanje podupire nastojanja Općine Kostrena da podigne razinu komunikacije s lokalnom poslovnom zajednicom i uključi kostrenske poduzetnike u procese donošenja odluka bitnih za njihovo poslovanje, naglasio je u pozdravnom govoru načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić.

Centralni dio događanja bila je panel diskusija s temom financiranja malih poduzetnika, u kojoj su uz dvije kostrenske poduzetnice, sudjelovali Norman Žulj iz Privredne banke Zagreb, Martina Zekić, viši stručni suradnik za lokalni ekonomski razvoj i financije u Općini Kostrena i organizatorica CAB-a Silvija Gojević u ulozi moderatora. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi poduzetnici početnici, kao i oni nešto iskusniji, upoznali su se s Programom poduzetništva Općine Kostrena i dobili vrijedne informacije o mogućnostima kreditiranja, ali i korisne savjete na što kod odabira modela financiranja treba obratiti posebnu pozornost. Cilj cijelog događanja je jačanje lokalnog gospodarstva međusobnim povezivanjem poduzetnika te razmjenom iskustva i znanja.