Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza posjetila Kostrenu

KOSTRENA, 21. 3. 2016. – Visoko izaslanstvo HNS-a Davor Šuker, Zorko Srebrić, Romeo Jozak i Zoran Cvrk posjetili su Općinu Kostrena i sastali se s načelnicom Mirelom Marunić i njezinim suradnicima Egonom Dujmićem, Tomislavom Matićem i predsjednikom NK Pomorac 1921 Marijom Sintićem.

Tema razgovora bila je organizacija Europskog nogometnog prvenstva za juniore EURO U-17, kojem bi jedan od domaćina trebala biti i Kostrena. Prema riječima organizatora, radi se o vrlo zahtjevnom događanju, zapravo najvećem koje je HNS organizirao s UEFA-om.

Nogometno igralište u Žuknici već su obišle zajedničke komisije HNS-a i UEFA-e. Zapisnik komisije dostavljen je Općini Kostrena i komunalnom društvu koje upravlja igralištem. Iako uvjeti u Kostreni nisu nezadovoljavajući u odnosu na konkurenciju mogućih domaćina s područja Primorsko-goranske i Istarske županije, potrebno ih je značajno prilagoditi očekivanim kriterijima kakve propisuje UEFA.

Natjecanje će se održavati od 3. – 19. svibnja 2017. godine, a veći dio utakmica prenosit će Eurosport, što uoči početka turističke sezone ima itekako značajnu ulogu i motivirajuće je za domaćine utakmica, međutim potrebno je u pripremu natjecanja i infrastrukturu angažirati i ozbiljna financijska sredstva.

– Drago mi je što i HNS vidi Općinu Kostrena kao potencijalnog organizatora jedne ovako značajne sportske manifestacije. Općina Kostrena iskazala je interes za domaćinstvo, a da li ćemo ga moći prihvatiti vidjet ćemo kad se napravi financijska analiza i utvrdi visina potrebnih ulaganja. Vjerujem kako ćemo u toj namjeri dobiti i potporu tvrtki koje djeluju u Kostreni. Obzirom da su naši planovi za budućnost usmjereni na izgradnju sportsko-rekreacijske zone, europsko juniorsko prvenstvo bilo bi vrijedna potpora realizaciji takvih planova, istaknula je u svom obraćanju gostima načelnica Mirela Marunić.

U slijedećih mjesec dana HNS mora donijeti odluku o lokacijama na kojima će se igrati utakmice, a slijedeći sastanak u Kostreni mogao bi se održati u narednih 10-15 dana.