Djeca iz Srebrenice posjetila Kostrenu

U subotu 22. srpnja Klub podvodnih djelatnosti INA Kostrena ugostio je djecu iz Srebrenice. Članovi kluba održali su im kratko predavanje, zanimljiv tečaj ronjenja te ih počastili ručkom. 

U organizaciji Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, desetu godinu zaredom, četrdesetero djece iz Srebrenice boravi u Pastoralnom domu u Driveniku i odlazi na izlete po Primorsko-goranskoj županiji, među kojima su uz Crikvenicu, Zagreb i Rijeku posjetili i Kostrenu. Većina djece prvi put boravi u našoj županiji, a nekima od njih to je i prvi boravak na moru. Riječ je o mališanima u dobi od 9 do 16 godina iz sva tri nacionalna entiteta. Uz zanimljive izlete djeca su svaki dan u poslijepodnevnim satima sa svojim voditeljicama imala razne kreativne radionice.

Načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić i zamjenica načelnika Đurđica Matešić-Bilobrk, zaželjeli su im dobrodošlicu u Kostrenu, iz koje će zahvaljujući KPD INA Kostrena, uz lijepe uspomene, ponijeti i novo zanimljivo iskustvo.