Dječji tjedan u znaku vrijedne nagrade i završetka radova na opremanju igrališta

Dječji tjedan u vrtiću Zlatna ribica osim prigodnim programom, obilježen je dobivanjem vrijedne nagrade za najuspješniji vrtić u Primorsko-goranskoj županiji i završetkom opremanja vanjskog igrališta.

Igra na otvorenom neobično je važna za pravilan i sveobuhvatan razvoj djeteta i to emocionalno, motorički, kognitivno i socijalno. Uređenje igrališta bilo je nužno kako bismo djeci omogućili sigurnu, stimulativnu i raznovrsnu igru. Zahvaljujem Općini Kostrena i INA-i na podršci- istaknula je u svojem govoru ravnateljica vrtića Jasminka Pribanić.

S uređenjem vanjskih prostora vrtića Općina Kostrena započela je 2016. godine kada su završeni građevinski radovi na izradi zidova, odvodnje, pješčanika i temelji za igrala. Nabavljena su igrala brod „Zlatna ribica“, klupice sa stolovima, kućica „More“, vrtuljak, klackalica i dvije ljuljačke sa toboganom.

Da bi se vanjske površine mogle koristiti na funkcionalan i siguran način, izvršena je i treća faza radova tijekom koje su postavljana preostala igrala prema projektnoj dokumentaciji. Sredstvima iz općinskog proračuna financirani su građevinski radovi na pripremi temelja za naručena igrala i zamjena zaštitne antistres podloge u ukupnom iznosu od 103.000,00 kuna, te dobava i montaža kombiniranog igrala „Oaza“ sa cjevastim toboganom i 2 kompleta stolova sa klupicama u ukupnom iznosu od 102.000,00 kuna.

U opremanje igrališta uključila se i INA u okviru inicijative „INA prijatelj djece“ i osigurala iznos od 30 tisuća kuna za kupnju igrala „Kućica sa podestom“.

-Već dugi niz godina INA je tradicionalni pokrovitelj dječjih manifestacija, ustanova i prijatelj djece. Ponosni smo na trud koji ulažemo u to da lokalnoj zajednici pružimo što više, među ostalim i tako što smo partner projektima koji su zajednici važni, a što je važnije od dječjeg zdravlja i razvoja sportskog duha od malih nogu. Sa zadovoljstvom smo pomogli opremanju ovog lijepog igrališta i ne sumnjam da će mali Kostrenjani ovdje imati puno lijepih trenutaka i puno smijeha – rekao je direktor Rafinerije nafte Rijeka Erkki Ranta.

Načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić uz čestitke ravnateljici vrtića na vrijednom priznanju, zahvalio je svima koji su sudjelovali u uređenju i opremanju igrališta, posebno INA-i na vrijednoj donaciji: -Važno je djeci osigurati poticajno okruženje za rast i razvoj. Zahvaljujem INA-i na donaciji, a posebno me raduje namjera sudjelovanja u uređenju postojećih i izgradnji novih dječjih igrališta u Kostreni. Djeca i mladi su naša budućnost i naše najvrjednije zajedničko ulaganje.

20171006_115414 (Large) 20171006_115607 (Large) 20171006_110618 (Large)