Dodijeljena priznanja najuspješnijim sportašima

U organizaciji Općine Kostrena održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih klubova u 2015. godini. Sportaši iz Kostrene u 2015. godini ostvarili su niz velikih sportskih uspjeha na domaćim i inozemnim natjecanjima na čemu im je zahvalila načelnica Općine Kostrena, Mirela Marunić sa suradnicima.

Dobitnici godišnjih nagrada Općine Kostrena su: Tesa Bačić, članica je KPA Kostrena, najuspješnija sportašica Općine u juniorskoj konkurenciji, Brigita Bedi, članica kickboxing kluba “Sušak”, Antonio Pelčić, član kicboxing kluba “Bura”, Toni Klopan, član kluba KPA Kostrena, Leon Schedl, iz Jedriličarskog kluba Galeb i Gioia Gruber, članica KPA Kostrena.

Najuspješnije sportašice s invaliditetom su Dora Brnić, članica Boćarskog kluba “Pulac” za osobe s invaliditetom i Tea Ivančić Jokić, članica stolnoteniskog kluba Rijeka za osobe s invaliditetom. Tea Ivančić Jokić proglašena je i najperspektivnijom mladom sportašicom s invaliditetom i dobitnica nagrade “Ivica Jobo Kurtini” za 2015. godinu.

U kategoriji najbolje ženske ekipe u seniorskoj konkurenciji, priznanje su dobile odbojkašice Odbojkaškog kluba Kostrena. Najuspješniji sportski kolektiv u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji (stariji pioniri) je Nogometni klub Pomorac. Najuspješniji sportaši u seniorskoj konkurenciji su Milko Volarić i Dean Pavlak iz Jedriličarskog kluba Galeb.

Priznanja za postignute rezultate dobili su i najmlađi sportaši: Gabrijel Lončarić, Ana Jović, Tara Jovanović, Ante Ritmajer, Emina Hoti, Armen Hoti i Diego Aldin, članovi Kickboxing klub Bura Kostrena; Karlo Turk, Sara Tadej, Tonka Mijaljević i Karlo Veršić, članovi Karate kluba Kostrena; Vedran Ivošević, Marijana Milić, Tatjana Ećimović, Ana Kus, Fran Matejčić, Matej Abramović, Tomislav Milić i Mateo Vukušić, članovi ŠRD Kostrena; Andre Medić, Dorian Palinić, Karlo Longin, Frano Gudelj, Cristian Hitrec, Vili Willheim i Leon Sitar, članovi KPA Kostrena; Korado Karlović, Frano Šestan, Ciara Puž, Jan Kulaš i posada Anton Grego i Vlado Grego, članovi Jedriličarskog kluba Galeb.

Priznanja za postignute rezultate dobili su i Vaterpolo klub “Jadran”, Kostrena i Košarkaški klub Kostrena. Siniša Kuharić, voditelj škole košarke, proglašen je najuspješnijim sportskim djelatnikom u 2015. godini.