Hrvatska vs. Španjolska U-17 14.2. i 16.2. u Kostreni

U-17 nogometne reprezentacije Hrvatske i Španjolske igraju dvije pripremne utakmice u Kostreni.

Prva je na rasporedu u utorak, 14.2.2017. od 14.30 sati, druga se igra u četvrtak, 16.2.2017. od 11.30 sati.

Hrvatska je domaćin U-17 Europskog prvenstva u nogometu, koje se od 3. do 19. svibnja održava na osam stadiona u tri hrvatske regije.

Budući da će hrvatska reprezentacija utakmice u skupini igrati na Rujevici i u Kostreni, stručni stožer pripremne utakmice protiv atraktivne Španjolske odlučio je igrati u Kostreni.

O kvaliteti protivnika ukazuje podatak da je Španjolska rekorder po broju osvojenih naslova, U-17 španjolske selekcije čak su osam puta osvajale europska prvenstva.

Stručnom stožeru naše reprezentacije utakmice služe kao jake provjere, dok se Španjolci pripremaju za kvalifikacijski turnir Elitnog kola na kojemu za plasman u završnicu igraju protiv Portugala, Grčke i Poljske.

Reprezentacija pod vodstvom izbornika Darija Bašića okupila se u ponedjeljak u Zagrebu, a pozvani su Dominik Kotarski (Dinamo), Tin Hrvoj (Dinamo), David Čolina (Dinamo), Ivan Nekić (Rijeka), Stipe Radić (Hajduk), Mario Vušković (Hajduk), Antonio Marin (Dinamo), Marko Hanuljak (Hypo Limač), Michele Šego (Hajduk), Bartol Franjić (Dinamo), Tomislav Krizmanić (Dinamo), Vice Baždarić (Hajduk), Filip Tomašković (Dinamo), Luka Pavlak (Dinamo), Toni Fruk (Hypo Limač), Juraj Ljubić (Dinamo), Jurica Bajić (Hajduk), Josip Mitrović (Rijeka) i Leon Šipoš (Dinamo).