Izbor za kraljicu Riječkog karnevala

Petak 22. siječnja 2016. godine u Rijeci, Dvorana mladosti, Karnevalska grupa Špažićari Kostrena sudjelovala je na izboru za kraljicu Riječkog karnevala, 21. po redu. Špažićare je predstavljalo 10 cura i to: Barbara Glažar (kandidatkinja za kraljicu), Nikolina Pavić, Andrea Vranić, Ana Vranić, Jelena Anđelić, Silvia Pajer, Valnea Burić, Karmen Vujević, Marta Ban, Tina Gojak i jedan dečko Marino Smeraldo, dok je nositelj službene zastave udruge bio Vedran Pavešić. Špažićari su se predstavili s tematikom Pirati z Kostrene.

Uz nas sudjelovalo je još šest grupa. Kraljicom Riječkoga karnevala za 2016. godinu proglašena je (odabirom žirija) Sandra Ložnik Videčak iz karnevalske grupe Mesopustari Kraljevice, a njezinom prvom pratiljom proglašena je Sara Kinkela iz K.U. Vavik parićani iz Matulja, a drugom pratiljom Daria Čop iz Halubajki Viškovo.

Sve čestitke članovima udruge na prezentaciji i na dostojnom predstavljanju naše udruge i Kostrene. Uz to čestitamo Mesopustarima Kraljevice i njihovoj predstavnici na pobjedi i na prestižnoj tituli koju će nositi slijedećih godinu dana.