Jesenske igre poletaraca i vučića Saveza izviđača Hrvatske, regije zapad

Odred izviđača „Sjever-jug“ iz Kostrene organizator je ovogodišnjih Jesenskih igara poletaraca i vučića Saveza izviđača Hrvatske, regije zapad koje se održavaju pod motom „Put putujemo, svijet upoznajemo!“.

Igre će se održati u Kostreni, u nedjelju 16. listopada 2016. godine. Osamdesetak prijavljenih poletaraca, pčelica i vučića iz Primorsko-goranske županije, Istre, Ogulina i Karlovca  okupit će se u 10:00 sati kod izviđačkog hostela Amfora (Šodići 3). U slučaju lošeg vremena okupljanje će biti u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija.

Sudionici akcije su poletarci i vučići  (učenici od 1. do 5. razreda osnovnih škola) registrirani u SIH-u, a ekipe broje od 5 do 15 članova uz predvodnika i punoljetnog pratioca.

Igre će biti organizirane u obliku staze s kontrolnim točkama na kojima će ekipe učiti o govoru, pjesmi i kulturi raznih država svijeta. Tako će nakon igara svako dijete znati nešto više reći o primjerice Nizozemskoj i vjetrenjačama, Francuskoj kao zemlji ljubavi, dalekoj Keniji, a naučit će i nekoliko riječi japanskog jezika.

Predzadatak svih sudionika je donijeti razglednicu svoga jata koju će izraditi sama djeca tako da na jednoj strani nacrtaju primjerice sebe, znak jata, ime jata, marame, izviđačke vatre, znak svog odreda i štogod slično, a s druge će strane napisati nešto o sebi, svi se potpisati i napisati kontakt predvodnika te ime jata i odreda. Ove razglednice podijelit će se među jatima kako bi se mogla dogovoriti buduća druženja ili dopisivanja.