Kastav Blues Festivala u Kostreni

Najveći hrvatski blues-festival, nastao u čast Philadelphija Jerryja Ricksa, jednoga od najpoznatijih predstavnika tradicionalnoga bluesa (country-blues), koji je za posljednje počivalište odabrao upravo Kastav, i ove godine nudi višednevan atraktivan program.

Kostrena će ove godine, po drugi puta, biti jedan od domaćina Kastav Blues Festivala. Festival traje od 4. do 8. kolovoza, a čast da ga otvori pripala je upravo Kostreni. U četvrtak, 4. kolovoza 2016. godine, od 21:00 restaurant & lounge bar „The Bulldog BBQ“ ugostiti će Black Coffee i Tomislava Golubana.

Black Coffee je poznat splitski jazz-sastav, koji djeluje od 1993. godine. O kvaliteti njihova rada svjedoči niz osvojenih Porina i višestruke nominacija za ovu nagradu te brojni koncerti i suradnja s mnogim zvijezdama hrvatske glazbe (Gibonni, Gabi Novak, Arsen Dedić, Tedi Spalato, Divas, Meri Cetinić, Bruno Kovačić, TBF itd.).

Tomislav Goluban u svom glazbenom izričaju na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom i jedan je od najeksponiranijih hrvatskih blues-glazbenika. Osvojio je četiri nagrade Porin i tri nagrade Status. U solo/duo varijanti ili uz prateći sastav nastupao je u Americi i u Europi u 18 zemalja. Uređuje emisiju o blues-glazbi na Hrvatskom radiju.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.