Kostrena dobiva Zelenu knjižnicu

Danas, (7. ožujka), u 17 sati u Narodnoj knjižnici u Kostreni, bit će predstavljan projekt Zelena knjižnica.

Na inicijativu predsjednice Općinskog vijeća, gđe. Gordane Vukoša i članice Odbora za zaštitu okoliša u Općini Kostrena, gđe. Astrid Zekić, Javna ustanova Narodna knjižnica Kostrena, uključila se u projekt Zelene knjižnice, s ciljem edukacije javnosti i širenja svijesti o ekologiji, održivom razvoju i nužnosti zaštite okoliša. Općina Kostrena prepoznala je važnost ove inicijative i osigurala sredstva za sufinanciranje projekta Zelene knjižnice.

Putem raznih aktivnosti poput stručnih predavanja, tribina, rasprava, promocija knjiga, projekcija dokumentarnih filmova Knjižnica želi poticati svijesti o nužnosti brige za okoliš, zdravlje i kvalitetan život. Posebna pažnja usmjerit će se na suradnju s dječjim vrtićem “Zlatna ribica” i OŠ “Kostrena” jer upravo su djeca i mladi ti koje treba educirati i poticati na razmišljanje o zdravijem načinu života. Zbirka “Zelene knjižnice” formirana je i izdvojena na posebnoj prepoznatljivoj polici zelene boje, a sadrži knjige različite tematike: od ekoloških tema, knjiga o flori i fauni, uzgoju cvijeća, povrća, o hrani, o klimi, obnovljivim izvorima energije i slično.

Predstavljanje “Zelene knjižnice”, započet će radionicom učenika OŠ “Kostrena” na kojoj će zajedno s profesoricama Inom Randić Đorđević i Ivanom Prelc, izrađivati cvijeće od papira i starih novina, prigodne tematike povodom Dana žena.