Kostreno moja – Klapa Trabakul

Kostrenska Klapa Trabakul je krajem 2015. godine snimila pjesmu “Kostreno moja”, koja se posljednjih nekoliko tjedana može čuti u programu Radio Rijeke i to ponajviše u emisiji “Glista”. Glazbu za pjesmu napisao je Duško Rapotec-Ute, a tekst Vjeko Alilović. Instrumentalni aranžman napravio je Olja Dešić, dok je onaj vokalni djelo Sveta Popovića, koji je ujedno i glazbeni producent iste.

Klapa Trabakul osnovana je 2008. godine u Kostreni, primorskom mjestu s višestoljetnom pomorskom tradicijom, pa je klapa ime dobila po vrsti jedrenjaka. Klapa izvodi bogat repertoar tradicionalnih primorskih, dalmatinskih i istarskih napjeva kao i skladanih klapskih pjesama.

Redovito nastupa na kulturnim i zabavnim manifestacijama te sudjeluje na brojnim klapskim smotrama i susretima. U lipnju 2011. članovi Klape nastupili su na Večerima debitanata omiškog festivala koje su se održale u Bolu na Braču gdje su osvojili prve nagrade žirija i publike (Kamen sreće i Školjka sreće) te izborili nastup u izbornim večerima jubilarnog 45. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Glazbeni voditelj Klape je Sveto Popović.