Kostrenski MIK-ovci na prijemu kod Načelnice

Općinska načelnica Mirela Marunić na svečanom je prijemu ugostila kostrenske glazbene umjetnike Katju Budimčić Sabljar, Vivien Galletta, Ladu Bartoničeka i Zlatana Marunića, sudionike netom završenog festivala Melodije Istre i Kvarnera, popularnog MIK-a.

Kostrenskim umjetnicima pridružili su se Joso Butorac, pobjednik ovogodišnjeg MIK-a i Robert Grubišić koji potpisuje glazbu i aranžman pobjedničke skladbe “Ružica”, za koju je tekst napisao Zlatan Marunić.

Vivien Galletta osim 2. nagrade stručnog ocjenjivačkog suda za skladbu “Ponti di bracca”, osvojila je i Zlatni mikrofon Radio Rijeke za najbolju interpretaciju te nagradu “Beseda”, koju dodjeljuje Novi list za kompoziciju s cjelokupnim izričajem, koja na najbolji način promovira naš kraj i tradiciju, spaja stari i novi MIK.

Katja Budimčić Sabljar, na MIK-u je nastupila sa skladbom “Fališ mi”, za koju je tekst napisala Cvetana Zaharija Linić, a glazbu Damir Mičetić. Lado Bartoniček imao je zapažen nastup sa skladbom “Kakoj vitar”, za koju potpisuje tekst, glazbu i aranžman.

Uz čestitke i prigodne darove, načelnica Marunić zahvalila im je na iznimnom doprinosu u promociji Kostrene i očuvanju čakavskog izričaja, naglasivši kako je zadaća jedinica lokalne samouprave uz ostale oblike razvoja, poticati i kulturni razvoj mjesta i ispunjenje osobnih ciljeva svakog mještana, zato će u njoj i Općini Kostrena njihov rad imati neupitnu potporu. Općina Kostrena nastojat će u svoje planove ugraditi i aktivnosti za promociju lokalnih izvođača. Svi zajedno naglasili su važnost podupiranja glazbenog stvaralaštva na čakavštini i snažnijeg promoviranja kroz medije jer jedino tako će se čuvati jezik, tradicija i identitet naših malih primorskih mjesta kao što je Kostrena.