Maškarani vikend u Kostreni

Pred nama je bogat maškarani vikend u Kostreni.

U petak, 22.1.2016. od 20:00 sati u Dvorani mladosti u Rijeci na Izboru za Kraljicu Riječkog karnevala sudjeluje i predstavnica Kostrene, Špažićarka BARBARA GLAŽAR koja će se predstaviti plesno-igranom koreografijom s temom “Pirati z Kostrene”. Barbaru će bodriti njezina grupa – Karnevalska grupa Špažićari Kostrena, te brojni Kostrenjani koji se nadaju da će upravo ona naslijediti Stellu Paris.

U subotu, 23.1.2016. održati će se 25. Maškarani autorally Pariz-Bakar koji će oko 13:00 sati stići u Kostrenu. Ove godine oživjeti će se nekadašnja ruta rallyja i ponovno će se proći mjesta riječkog prstena od Orehovice, Svilnog, Čavli, Cernika, Mavrinci, Kukuljanova, Škrljeva, Kostrene do Grada Bakra. Maškarana vozila će se dakle zaustaviti i u Kostreni gdje će na parkiralištu iznad plaže Nova voda polagati ispit vožnje između čunjeva te pokazati svoju spretnost. Sudionike će dočekati KG Špažićari koji su i suorganizatori ovog maškaranog rallyja.

Navečer će se od 21:30 sati u dvorani Narodne čitaonice Kostrena Sveta Lucija održati MAŠKARANI TANCI, a i ovaj će se put za odličnu atmosferu pobrinuti grupa VENUS. Protekle subote dvorana je bila doslovno prepuna, a nadamo se da će tako biti i ove subote!

Maškare i ostale posjetitelje očekuje raznovrsna ugostiteljska ponuda po pristupačnim cijenama, tombola, a nagrađivat će se najbolja pojedinačna i najbolja grupna maska. Organizirane maškarane grupe mogu se unaprijed najaviti i rezervirati svoj stol(ove) na broj telefona 098/906-4713. Špažićari će u znak dobrodošlice kao pravi domaćini organizirane maškarane grupe (od minimalno 10 ljudi, unaprijed najavljene) počastiti kupusom i kobasicama te domaćim fritulama i kroštulama.

(Za sve informacije kontakt podaci udruge su: spazicari@gmail.com ili 098/906-47-13 Dario Modrić, predsjednik udruge).

Špažićari nisu zaboravili ni na one najmlađe, pa će se tako u nedjelju, 24.1.2016. od 15:00 sati u dvorani Narodne čitaonice Kostrena sv. Lucija održati DJEČJA MAŠKARANA REDUTA. Kako bi se male maškarice lijepo provele zabavljati će ih grupa Venus i animator, a Špažićari će ih počastiti sokom, krafnama i grickalicama.