Najavljena 15. Jesen u Kostreni

Konferencijom za medije najavljena je tradicionalna kulturna manifestacija Jesen u Kostreni. Čemu se smijemo mi, a čemu naši susjedi, Kostrenjani i njihovi gosti saznat će kroz niz vrhunskih kazališnih predstava koje će se od 26. 9. do 26. 10. 2016. održavati u Narodnoj čitaonici u Kostreni, u sklopu petnaeste po redu manifestacije Jesen u Kostreni. Manifestaciju organizira Odbor za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena i Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji.

Jesen u Kostreni predstavila je predsjednica Odbora za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena Vesna Valenčić, prisjećajući se početaka i promjena koje je donosila svaka nova godina. Atraktivan program predstavila je Dragana Vučinić, predsjednica udruge Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji.

Sjajne predstave domaćih kazališta gostovanja iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, publika će moći pogledati po vrlo popularnim cijenama zahvaljujući potpori Općine Kostrena, Turističkoj zajednici Općine Kostrena, Primorsko-goranskoj županiji i dugogodišnjem sponzoru  INA-Industrija nafte, d.d.

„Jesen u Kostreni“ će započeti  26. 9. hit predstavom „Jazavac u Kerempuhu“.  Prvog dana u listopadu na programu je  monodrama „Bizmismen“, a s razmakom od nekoliko dana slijedi nova predstava Teatar Exit  „Taksimetar“,  zatim komedija „Šta ćemo sad?“, nastala prema tekstu Branka Đurića Đure, dok se Glumci u Zagvozdu bave  muško-ženskim odnosima u predstavi „Istina“.  „Dame biraju“ Altteatra Sarajevo,  puni gledališta gdje god se pojavi, a za sam  kraj Željko Pervan i njegova stand-up komedija „Na komadiću Europe“.

Cijena ulaznica je 40 kn dok je cijena za umirovljenike i grupe povoljnija. Prodaja ulaznica vrši se putem sustava mojekarte.hr , a osim on-line kupnje, ulaznice se mogu kupiti i na nekoliko prodajnih mjesta u Rijeci i Kostreni; Dallas Records, Foto Revija, Caffe bar Nad Urom, KD Kostrena (Sportska dvorana), i u holu Narodne čitaonice jedan sat uoči početka predstave.