Najmlađi Kostrenjani dobili prvu kostrensku slikovnicu- “Feralić”

Danas je najmlađe Kostrenjane razveselilo što su dobili svoju prvu kostrensku slikovnicu. Djeci preškolskog i školskog uzrasta pjesmice iz slikovnice približit će autohtoni kostrenski govor tj. kostrensku čakavštinu. Pjesme koje je za djecu napisala poznata kostrenska pjesnikinja Branka Kržik Longin prate ilustracije Erike Medanić.

Inicijator projekta slikovnice, predsjednica udruge PENKO Kostrena, Danila Medanić, ističe: „Čast mi je što sam kao predsjednica PENKA uz pokroviteljstvo Općine Kostrena inicirala projekt izdavanja slikovnice. Ono što me na to potaklo je suradnja s dječjim vrtićem Zlatna ribica i sudjelovanje udruge u njihovom Čakavskom kantuniću gdje su djeca čakavštinu učila na način da su im se prevodile pjesme sa kastavske čakavštine. Kako bi se djeci usadila ljubav prema kostrenskom ČA rodila se i ideja za izdavanjem slikovnice na našem, kostrenskom govoru.“

Prigodan program predstavljanja popratile su recitacije pjesama iz slikovnice i to djece iz DV Zlatna ribica i OŠ Kostrena, slikovnicu je predstavila i autorica pjesama- Branka Kržik Longin, a cjelokupni program zaokružen je pjevnim nastupom Katje Budimčić Sabljar uz pratnju Zvonimira Radišića na gitari.