Obavijest o održavanju edukacije: Kako reagirati na nepoželjna ponašanja djece

U utorak 12. travnja 2016.g. s početkom u 17 sati, u Dječjem vrtiću „Zlatna ribica“, Žuknica 1a u Kostreni, održat će se edukacija namijenjena odgajateljima i učiteljima na temu “Kako reagirati na nepoželjna ponašanja djece”. Edukacija se provodi u suradnji s mobilnim timom Centra za Autizam Rijeka, a predavanje će održati psihologinja Dubravka Anka Veršić.

Od ove pedagoške godine u Dječjem vrtiću „Zlatna ribica“ provodi se i Program rane intervencije za djecu s posebnim potrebama. Vrtić promiče inkluziju kao vrijednost koja podrazumijeva proces u kojem se djeca s posebnim potrebama upisana u vrtić, odgajaju i obrazuju kroz aktivnosti usmjerene na djetetove interese, sposobnosti, vještine i potencijale, a ne na djetetove teškoće. U skladu s tim prilagođavaju se aktivnosti i prostor specifičnim potrebama djece, izrađuju individualne razvojne mape za svako dijete, te posebnu pažnju pridaje suradnji s roditeljima.

Zahvaljujući razumijevanju i financijskoj podršci Općine Kostrena, u vrtiću je od listopada 2015. g. djeci osigurana i podrška vanjskog suradnika edukacijskog rehabilitatora, koji jedanput tjedno u jutarnjim satima individualno radi s djecom, pruža savjetodavnu pomoć roditeljima i odgajateljima. Zahvaljujući tome, uspostavljena je kvalitetna operativna suradnja s Centrom za Autizam Rijeka, kroz sve oblike pomoći i podrške koje njihovi stručnjaci mogu pružiti vrtiću, svojim iskustvom, znanjima i uslugama za koje je njihov Centar verificiran. Ovakve edukacije neobično su važne za unaprjeđenje stručne kompetencije djelatnika.