Obavijest o održavanju edukacije: odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju u redovitim odgojno-obrazovnim programima

U četvrtak 3.ožujka 2016.g. s početkom u 17 sati, u Dječjem vrtiću “Zlatna ribica”, održat će se edukacija namijenjena odgajateljima i učiteljima na temu Odgoja i obrazovanja djece s teškoćama u razvoju u redovitim odgojno-obrazovnim programima.

Edukacija se provodi u suradnji s mobilnim timom Centra za Autizam Rijeka i Agenciju za odgoj i obrazovanje Rijeka kao suorganizatorima. Od ove pedagoške godine u Dječjem vrtiću “Zlatna ribica” provodi se Program rane intervencije za djecu s posebnim potrebama.

Vrtić promiče inkluziju kao vrijednost koja podrazumijeva proces u kojem se djeca s posebnim potrebama upisana u vrtić, odgajaju i obrazuju kroz aktivnosti usmjerene na djetetove interese, sposobnosti, vještine i potencijale, a ne na djetetove teškoće.

Zahvaljujući razumijevanju i financijskoj podršci Općine Kostrena, u vrtiću je od listopada 2015. g. djeci osigurana i podrška vanjskog suradnika edukacijskog rehabilitatora, koji jedanput tjedno u jutarnjim satima individualno radi s djecom, pruža savjetodavnu pomoć roditeljima i odgajateljima.