Obavijest o početku izvođenja radova – JAVNI POZIV

U skladu s početkom izvođenja radova na gradnji i rekonstrukciji vodovodnih ogranaka, gradnje tlačnih cjevovoda i kanalizacijskih ogranaka na području naselja Martinšćica, Glavani, Mažeri, Šubati i Raspelje, pozivamo Vas na javnu prezentaciju i informiranje o ovom obimnom projektu.

Javna prezentacija i upoznavanje mještana s dinamikom izvođenja radova, prometnim rješenjem i regulacijom prometa za vrijeme izvođenja radova održat će se u četvrtak 11. veljače 2016. godine u Narodnoj čitaonici sv. Lucija u 17 sati.

Izvođenje radova planira se u trajanju od 16 mjeseci, (cca do lipnja 2017. godine), stoga nam je posebno važno informirati mještane koji imaju prebivalište na ovom području kako bi mogli što lakše uskladiti svoje životne navike i dnevne obaveze s dinamikom izgradnje.

Gradnja i rekonstrukcija pojedinih vodovodnih i kanalizacijskih ogranaka odvijat će se u više etapa u skladu s aktima za gradnju i uvjetima za izvođenje radova temeljem kojih je predložena dinamika gradnje.

Prilikom zamjene i postavljanja novih kanalizacijskih i vodovodnih cijevi kao i kod izmještanja plinskih instalacija, bit će potrebno potpuno zatvaranje pojedinih prometnih dionica za sav promet. U tim će slučajevima osim mještana, biti obaviještene i sve interventne službe kao i Komunalno društvo Čistoća kako bi se uskladile i dogovorile trase obilaska i kretanje vozila.

Također molimo mještane koji stanuju na ovom području da na vrijeme obavijeste općinske službe ukoliko na tom području postoje osobe s posebnim potrebama i invaliditetom, te eventualno starije i nemoćne osobe kojima je potrebno omogućiti nesmetan pristup vozilima.

Općina Kostrena kao i izvoditelji radova bit će na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija. Izvođači radova su društva STRABAG A.G. i GP KRK d.d. Krk, a nadzor nad projektom vrši tvrtka PROJEKT d.d. Nova Gorica.

Molimo Vas da se odazovete ovom pozivu.