Obavijest o početku radova na ulazu u Uvalu Martinšćica

Općina Kostrena zaprimila je obavijest iz Brodogradilišta Viktor Lenac da su 1. 7. 2016. započele operativne pripreme za početak radova na produbljenju ulaza u Uvalu Martinšćica radi potrebe osiguravanja efikasnijih i sigurnijih pomorskih aktivnosti na ulazu i izlazu iz Uvale.

Brodogradilište je za obavljanje zahvata produbljenja ulaza sklopilo ugovor s tvrtkom SUN ADRIA d.o.o. iz Rijeke čiji su plovni objekti m/t LABUD i teglenica SUN ADRIA pozicionirani na VEZU 4 i u narednih će mjesec dana vršiti operativne radnje produbljivanja ulaza na potezu između crvene plutače sve do granica koncesijskoga odobrenja Brodogradilišta prema lučici Grčevo. Tijekom izvođenja radova zapovjednici plovnih objekata SUN ADRIA d.o.o. bit će pravovremeno obaviješteni o svim pomorskim aktivnostima koje se odvijaju na Plovnom područjm Rijeka te će u skladu s važećom pomorskom regulativom poduzeti sve radnje kako bi se osigurala maksimalna sigurnost plovidbe.

U slučaju potrebe premještanja plovnih objekata s područja operativnoga rada radi nepovoljnih vremenskih uvjeta, plovnim objektima je omogućeno izmještanje na jedan od vezova unutar bazena Brodogradilišta. Rukovoditelj Plovnoga područja Rijeka obaviješten je o početku radova i bit će svakodnevno informiran o dinamici njihovog izvođenja.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju će biti Ured Kapetana luke Brodogradilišta Viktor Lenac.