Održan deseti memorijalni malonogometni turnir Ivica Opačak Pajo

U organizaciji UDVDR Kostrena, uz pokroviteljstvo Općine Kostrena, organiziran je deseti po redu memorijalni malonogometni turnir, u spomen na poginulog kostrenskog branitelja Ivicu Opačka Paju. Turnir je okupio stotinjak sudionika, koji su se prisjetili prijatelja i suborca, čovjeka koji je za Hrvatsku dao ono najvrjednije – svoj život.

“Ovo nije natjecanje već druženje, a pobjednici su svi ovdje, čitav turnir. Općina Kostrena će i ubuduće pomagati organizaciju turnira kao mali znak duboke zahvalnosti Ivici” naglasio je zamjenik općinske načelnice Davor Willheim, koji je otvorio turnir.

Uz domaćine UDVDR Kostrena sudjelovale su i UDVDR Novi Vinodolski, UDVDR Rab, Veterani NK Pomorca 1921 i HVIDRA Petrinja, a ove su se godine, po prvi puta, priključili su im se i gosti s Kupresa, Bojna Kralja Tomislava.

“Prošle godine bili smo njihovi gosti na otkrivanju spomenika za pokojnog Paju, a ovom prilikom su se oni odazvali našem pozivu. Nastojat ćemo to prijateljstvo i druženje nastaviti. Već su nas pozvali da dođemo na Kupres” najavio je Franjo Božinović, predsjednik UDVDR-a Kostrena. Goste s Kupresa dan prije, primila je i kostrenska načelnica Mirela Marunić.

Iako rezultat nije bio u prvom planu, pobjednik ovogodišnjeg turnira je UDVDR Kostrena, koja je u finalu svladala kolege iz Novog Vinodolskog. U susretu za 3. mjesto slavila je Bojna Kralja Tomislava, koja je bila bolja od UDVDR-a Rab. Uz natjecateljski dio održan je i onaj revijalni u kojem su snage najprije odmjerili morčići HNK Pomoraca 1921 i HNK Rab, a nakon toga Pajini prijatelji i Pajini suborci.