Održan prvi Casually about business Kostrena

Dan otvorenih vrata Ine privukao je u Rafineriju nafte Rijeka brojne mještane Kostrene i okolnih mjesta. Više od 400 posjetitelja među kojima i učenici osnovnih škola iz Kostrene, Bakra i Kraljevice, uz bogat zabavni program, imali su prilike obići rafinerijska postrojenja kao i kontrolnu sobu iz koje se nadziru svi tehnološki procesi.

U sklopu Dana otvorenih vrata Ine prezentirano je i novo tematsko događanje Casually about business Kostrena. Riječ je o projektu pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i u partnerstvu s Inom d.d. kojim se želi unaprijediti komunikacija u lokalnoj poslovnoj zajednici i doprinijeti razvoju gospodarstva Kostrene. Tema panela bila je prilagođena mjestu događanja pa se razgovaralo o ulozi Ine u zajednici i izazovima suživota mještana i industrije.

Uz predstavnike Rafinerije nafte Rijeka, sudionice panela bile su i Gordana Vukoša, donedavna predsjednica Općinskog vijeća i dugogodišnja aktivistica udruge Eko Kvarner te načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić koja je tom prilikom izjavila: „Ina i Kostrena upućene su jedna na drugu. Suživot mještana i industrije često zahtijeva brojne kompromise i nije jednostavan, zato je uz konstantan napor da se poslovanje odvija po najvišim ekološkim standardima, neobično važna kvalitetna komunikacija i partnerski odnos temeljen na povjerenju i razumijevanju. Suradnja Ine i Kostrene prilično je dinamična kroz različite projekte, a ovakvi događaji kao što je Dan otvorenih vrata, uvelike doprinose boljem međusobnom razumijevanju i dijalogu“.