Održan radni sastanak u Općini Kostrena

Kostrena, 01. ožujka 2016. – Nastavak ulaganja u županijske prometnice Primorsko-goranske županije, točnije cestu LC-58-054 koja prolazi Općinom Kostrena, bio je povod današnjeg susreta načelnice Općine Kostrena Mirele Marunić te primorsko-goranskog dožupana Marka Boras Mandića i ravnatelja Županijske uprave za ceste, Georga Žeželića.

Primorsko-goranski dožupan izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezulatima na području ulaganja u cestovne površine na području Općine Kostrena, kao i činjenicom da se znatna financijska sredstva planiraju uložiti na spomenute dionice i u tekućoj godini. ”Iznimno sam zadovoljan realiziranim te me veseli što se investicije u sigurnost i fukcionalnost prometnica nastavljaju. Posebno bih istaknuo nastojanje postavljanja novih nogostupa kao i adekvatne horizontalne i vertikalne signalizacije prilikom rekonstrukcije cesta”. Zamjenik župana pohvalio je suradnju Općine Kostrena i Županijske uprave za ceste, posebice u području financiranja gdje Općina Kostrena participira sa pozamašnim iznosom od čak 500.000 kuna za 2016-tu godinu.

Naime, prometnica od Valentinova prema Sv. Luciji (LC- 58-054), jedna je od najprometnijih dionica u Kostreni te su njezina adaptacija i rekonstrukcija od izrazite važnosti za sigurnost mještana Kostrene. Imajući to u vidu, Općina Kostrena je od 2013-te godine, uložila je milijun i 295 tisuća čemu su pridodana planirana financijska sredstva za tekuću godinu.

I općinska načelnica Mirela Marunić zadovoljna je suradnjom koju Općina Kostrena ima s Županijskom upravom za ceste. ”Najvažnije je da se svi planirani projekti realiziraju i drago mi je što ih kao Općina možemo financijski pratiti. Sigurnost na našim prometnicama jedan je od prioriteta zato se iz proračuna i izdvajaju značajna sredstva.“ Općina Kostrena naručila je i izradu elaborata o sigurnosti prometa, a Načelnica je izrazila i zadovoljstvo činjenicom što će se duž čitave dionice u Rožmanićima koja je u fazi asfaltiranja, postaviti nogostupi, gdje god to bude moguće. Osim ove, u fazi pripreme su i prometna rješenja za još neke prometnice na kojima je potrebno podignuti razinu sigurnosti.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Georg Žeželić naglasio je kako unatoč smanjenju proračuna ŽUC-a nastoji održati visoki standard prometnica. ”Općina Kostrena jedna je od rijetkih općina koja partnerski uspjeva pratiti investicije te omogućuje kvalitetnu suradnju i u konačnici realizaciju postavljenih ciljeva.” Ravnatelj Žeželić dodao je da je od 2013-te godine na području Općine Kostrena u prometnu infrastrukturu ŽUC uložio 3 milijuna i 150 tisuća kuna te je u ovoj godini planirano uložiti dodatnih milijun i 200 tisuća kuna. Uz navedeno, u redovno godišnje održavanje cestovnih površina prosječno se ulože financijska sredstva od 150.000 kuna.