Održana sjednica Turističkog vijeća Općine Kostrena

U petak 26. veljače, u Turističkoj zajednici Općine Kostrena održana je 38. po redu sjednica Turističkog vijeća. Predsjednica Turističke zajednice i Turističkog vijeća, Mirela Marunić, podnijela je izvještaj o radu Vijeća i izrazila zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

Sukladno predloženom i usvojenom dnevnom redu, Turističko vijeće je donijelo Odluku o prihvaćanju Izvješća o radu Turističke zajednice, Turističkog ureda i direktorice ureda TZO Kostrena Sandre Svetć za 2015. godinu.

Turistički ured Turističke zajednice Općine Kostrena u 2015. godini ostvario je dobre poslovne rezultate i odradio uspješnu turističku godinu. Svi pokazatelji – od ostvarenih noćenja, do broja dolazaka i posjećenosti manifestacija u značajnom su porastu u odnosu na prethodnu godinu.

Rezultat je to kvalitetnog rada i sustava informiranja gostiju, ali i sve atraktivnijih događanja kojima se želi brendirati Kostrenu jer za razvoj turističke destinacije nužno je podignuti kvalitetu i atraktivnost smještajnih kapaciteta, ali i događanja koja moraju biti originalna i prepoznatljiva.

Uz tradicionalne manifestacije, od prošle godine Kostrena je bogatija za novo događanje – Mikulnu, koja je u svom prvom izdanju pridobila mještane, privukla goste i ostvarila zapažen publicitet. Pored toga kostrenska slastičarnica Snjeguljica dobila je potporu Općine Kostrena za razvoj “jestivog suvenira Kostrene”.

Tako je nastala Kostrenska torta koju je osmislilo kreativni tim slastičarnice, a pakiranje poznati hrvatski dizajner, Kostrenjan Juraj Zigman što je zasigurno dodana vrijednost ovom zanimljivom i ukusnom suveniru.

Kostrena bi ove godine mogla biti bogatija i za još neka vrlo atraktivna događanja, a vrijedi napomenuti da se aktivno radi i na projektu Muzeja pomoraca u Sv. Barbari.

Dokumenti za download

Kostrenska torta – slastičarnica Snjeguljica
(Vrsta dokumenta .pdf – 2,18 MB)