Održane 19. sportske igre dragovoljaca i veterana Dmovinskog rata PGŽ

Pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Raba, u subotu 7. svibnja 2016. godine, na Rabu su održane 19. sportske igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Sportski susret započeo je u 9:00 sati mimohodom svih natjecatelja, predvođenih postrojbom koja je nosila ratne zastave jedinica s područja naše Županije, bubnjarima, rapskim samostreličarima te djevojkama iz kluba mažoretkinja, kćerima hrvatskih branitelja iz Velikog Trgovišća.

Nakon okupljanja na Trgu Sv. Kristofora i svečanog otvaranja sportskih susreta, sudionici uputili do spomenika rapskim braniteljima iz Domovinskog rata gdje su položili vijence uz spomen obilježje. U idealnim vremenskim uvjetima uspješno je održano natjecanje u 10 različitih disciplina: malom nogometu, boćanju, pikadu, kuglanju, streljaštvu, stolnom tenisu, šahu, briškuli i trešeti te potezanju konopa.

U konkurenciji 17 udruga, zahvaljujući pobjedama u boćanju, tenisu i šahu, UDVDR- ogranak Rab osvojila je prvo mjesto i prijelazni pehar kao sveukupni pobjednik igara. UDVDR- ogranak Kostrena osvojila je zapaženo drugo mjesto sa svega tri boda zaostatka iza pobjednika i dva boda više od trećeplasiranih UDVDR- klub Rijeka. Nakon ceremonije proglašenja pobjednika, sudionike je pozdravio gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, proglasivši i službeno završetak ovogodišnjeg 19. po redu sportskog natjecanja Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Primorsko-goranske županije.