Održano prvenstvo Hrvatske u kickboxingu

U organizaciji Kickboxing kluba Bura iz Kostrene i Kickboxing saveza Primorsko-goranske županije, u subotu, 26. ožujka 2016. u Sportskoj dvorani u Kostreni, održano je prvenstvo Hrvatske u disciplinama light contact za seniore, point fighting za starije kadete i low kick za juniore.

Na prvenstvu je sudjelovalo 205 natjecatelja iz 49 hrvatskih klubova. Diego Aldin i Antonio Pelčić članovi K.B.K. Bura, osvojili su prva mjesta u disciplini Point fighting i tim izvrsnim rezultatom osigurali nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Dublinu koje će se održati sredinom kolovoza 2016. godine.

Otvorenju natjecanja prisustvovali su načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić, njezin zamjenik Davor Willheim, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Valerij Jurešić te predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić, predsjednik Kicxboxing saveza Primorsko-goranske županije Romeo Deša i dopredsjednik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Sergio de Privitellio.