Održavanje sportsko rekreativne manifestacije Kostrenska Đirada

S ciljem promocije aktivnog bavljenja sportom, Kostrenska Đirada uvalu Žurkovo ispunit će trkačima i šetačima svih dobnih skupina.

Kostrena, 12.09.2016.

U organizaciji ekološke udruge Ekoregija Kostrena i pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, u Kostreni će se po prvi puta održati manifestacija Kostrenska Đirada.

S ciljem osvješćivanja građana o važnosti aktivnog bavljenja sportom i rekreacijom, te smanjenja navike uporabe motornih vozila, manifestacija Kostrenska Đirada 17. 09. (subota) obilježit će Hrvatski olimpijski dan i u istoj namjeri ujediniti sve dobne skupine. U uvali Žurkovo promet će biti zaustavljen, a cestu i šetnicu ispunit će veliki i mali trkači. Trčat će se na nekoliko etapa a natjecatelji će biti podijeljeni u 9 skupina s obzirom na dob i fizičku spremu. Tako će se među njima naći pripadnici svih generacija, od onih najmlađih, polaznika dječjeg vrtića Zlatna Ribica i  O.Š. Kostrena, do umirovljenika, kao i članova mnogobrojnih sportskih klubova s područja Kostrene i Grada Rijeke.

Nakon utrke održat će se natjecanje u potezanju konopa, a uslijedit će program proglašenja najuspješnijih i dodjela medalja i priznanja, okrijepa za sve sudionike kao i nagradna tombola.

Očekujemo mnogo sudionika, što s područja Kostrene, što iz okolnih područja. Vjerujemo da će mnogi prepoznati ovu ideju i poduprijeti promociju zdravog način života kroz sport, druženje i zabavu, a nadamo se i da će ova manifestacija postati tradicicionalna. – poručuju iz Ekoregija Kostrena.

Manifestacija Kostrenaska Đirada održat će se 17. 09. 2016. godine s početkom u 10 :00 na parkiralištu iznad uvale Žurkovo.

Ekoregija Kostrena osnovana je na austrijskom uzoru i među prvima je ovakvim ekoregijama u Hrvatskoj. Njezin cilj je podizanje svijesti građana o važnosti ekologije, a neki od projekata koje ova udruga promiče su razne ekološke akcije te obnova fasada i krovišta i uvođenje energetski obnovljivih izvora energije u kućanstva mještana Kostrene.