Pobjednički trofej ostao u Žurkovu

Loše vrijeme nije omelo mlade ribolovce u ostvarivanju odličnih rezultata na 5. Kupu Kostrene u lovu s obale u organizaciji Športskog ribolovnog društva Kostrena.

Pedeset natjecatelja iz 14 klubova Primorsko-goranske i Istarske županije unatoč vremenu, na vaganje ulova donijelo je čak 516 riba, ukupne težine 14.830 grama.
U kategoriji do 12 godina, zlatna medalja zasjala je oko vrata Dominika Brnčića iz Ičića koji je ujedno ulovio i najveću ribu među svojim vršnjacima. Drugo mjesto pripalo je Luki Karajici iz riječkog Lubena, a treće Luku Pavičeviću iz lovranskog Zubaca.
Među ribolovcima do 16 godina najviše uspjeha imala je Kostrenka Marijana Milić ispred Angele Basan iz lovranskog Zubaca i Filipa Burazera iz Ičića. Angela Basan i Filip Burazer podijelili su nagradu za najveću ribu budući da je njihov najvredniji ulov bio u gram jednak.
U kategoriji do 21 godine zlato je ponovno pripalo članu ŠRD-a Kostrena, a njime se okitio Tomislav Milić . Srebro je osvojila članica riječkog Lubena Mia Skandović, a broncu Antonio Smoković iz Galeba iz Raše. Najveću ribu u ovoj kategoriji ulovio je Josip Koprivnjak iz lovranskog Zubaca.
Pehar za najuspješniju ekipu ostao je u Kostreni, za njega su zaslužni brat i sestra, Tomislav i Marijana Milić te Fran Matejčić. Drugo mjesto osvojili su članovi Ičića Dominik Brnčić, Filip Burazer i Josip Marković, a na treću stepenicu pobjedničkog postolja stali su Luko Pavičević, Angela Basan i Josip Koprivnjak iz lovranskog Zubaca.
Organizatori su svim natjecateljima pripremili prigodne darove tako da su ih u svoje klubove ponijeli mladi ribolovci iz riječkih klubova Kantride i Lubena, omišaljskog Zubaca, puntarskog Arbuna, Velastena iz Čižića, Lovrate iz Krka, matuljskog Preluka, opatijskog Jadrana, Ičića, lovranskog Zubaca, Galeba iz Raše, pulskog Uljanika, porečkog Zubaca te domaće Kostrene.