kostrena-anchor

Pogodnosti za učenike srednjih škola

Učenicima srednje škole i ove će godine biti omogućeno korištenje poklon bona u iznosu 600 kn za nabavku udžbenika i školskih potrepština. Ovu pogodnost moći će ostvariti svi učenici koji imaju prebivalište na području Kostrene, a koji isto pravo ne ostvaruju po nekom drugom osnovu. Kako se ukupan broj učenika srednjih škola koji prebivaju na području Općine kreće oko brojke od 160 za isto je u Proračunu rezerviran iznos od 100.000,00 kn.

Bonovi će se izdavati u Općini Kostrena od 20. kolovoza do 30. rujna 2016. godine, a moći će se iskoristiti do 31. listopada 2016. godine u knjižarama Školska knjiga d.d., V.B.Z. d.o.o. i Narodne novine d.d. Kako bi ostvarili pravo na bon učenici su dužni dostaviti dokaz o prebivalištu (potvrda MUP-a ili osobna iskaznica) i potvrdu o upisu u školsku godinu 2016./2017.

Korisnicima koji su udžbenike za srednju školu nabavili u nekoj drugoj knjižari ili putem web prodaje refundirat će se troškovi nabavke udžbenika. Zahtjev za refudaciju troškova može se podnijeti najkasnije do 31. listopada 2016. godine, a potrebno mu je priložiti original račun (R1), uvjerenje o prebivalištu ili osobnu iskaznicu za dijete (učenika), potvrdu škole da učenik istu polazi, te broj računa na koji će se izvršiti uplata.

U školskoj godini 2015./2016. Općina je sufinancirala 25% troška pokazne karte, odnosno ostatak do pune cijene karte iz razloga što je nadležno Ministarstvo plaćalo 75% cijene karte. No, za školsku godinu 2016./2017. iz Ministarstva dolaze drugačije novosti, odnosno prijevoz će se sufinancirati ovisno o primanjima pojedine obitelji. Kako konačna odluka još uvijek nije donesena, ne postoji niti odluka na razini Općine. Sredstva za sufinanciranje prijevoza su osigurana u Proračunu, no za sada još nije utvrđen točan način financiranja. Za sve informacije mole se svi učenici srednje škole da prate novosti na službenoj web stranici Općine www.kostrena.hr.