Primanje inovatora i najboljeg djelatnika u pomorskom prijevozu

Općinska načelnica primila je jučer u svojem uredu inovatore Dragana Ovčaričeka, Branka Milohnića i Sašu Muscheta koji su na zagrebačkom sajmu inovacija INOVA 2016 osvojili zlatnu medalju za svoju inovaciju suncobran sa solarnim panelima i Borena Lupija, proglašenog na Danima turizma djelatnikom godine u pomorskom prijevozu za 2016. godinu.

Zagrebačka Inova treća je najstarija izložba inovacija na svijetu i druga najveća ovogodišnja europska izložba inovacija, a vrijedi spomenuti kako je u konkurenciji bilo 450 inovacija iz više od 22 zemlje svijeta. Suncobran su osmislili Branko Milohnić (Futura trade d.o.o.), Saša Muchet (In klub inovator Rijeka), Dragan Ovčariček (MGO Kostrena) u suradnji sa Sinišom Babićem, vlasnikom tvrtke Kognita iz Rijeke. Osim zlatne medalje, inovatori su dobitnici posebne nagrade za najbolju inovaciju u turizmu 2016. te nagradu Primorsko-goranske županije. Svjetska premijera suncobrana sa solarnim panelima održana je upravo u Kostreni, 10. prosinca 2016. na manifestaciji Mikulna.

Boren Lupi proglašen je na Danima hrvatskog turizma najboljim djelatnikom u pomorskom prijevozu u 2016. godini. Nagradu dodjeljuje Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) u okviru nacionalnog programa Čovjek- ključ uspjeha u turizmu.

Načelnica Mirela Marunić također je istaknula kako su upravo vrijedni i kreativni ljudi najveća vrijednost Kostrene i njezini najbolji promotori. Zahvalila je nagrađenima na trudu i uručila znak pažnje u ime Općine Kostrena.