Promocija Zapisnika Narodne čitaonice Kostrena Sveta Lucija

U  Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji održana je svečana promocija čitaoničkih Zapisnika, nastalih u periodu od 1925. do 1931. godine.

Narodna čitaonica u Kostreni Svetoj Luciji od svog osnutka predstavljala je centar svih društvenih i kulturnih događanja. Kroz svoju dugu povijest svjedoči o vremenu u kojem se težilo napretku, znanju i humanom životu. Ona je izvorište današnje Knjižnice, mjesto gdje i danas djeluju i rade brojne udruge tako da svaka ispisana riječ ima čvrst temelj u životu i radu. Izdanjem Zapisnika osvijetljen je jedan važan, nezaobilazan i dugogodišnji segment bogate kostrenske povijesti. Na jednostavan način, kroz djelić prošlosti prikazan je duh i baština Kostrene.

Pozdravnom riječi prisutnima su se obratili načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić i predsjednica Narodne čitaonice u Kostreni Svetoj Luciji i ravnateljica Knjižnice Kostrena Dragana Vučinić, a u predstavljanju Zapisnika sudjelovali su  dr.sc. Maja Polić, dr.sc. Vjekoslav Bakašun i urednica Borka Reljac. Uz recitaciju kostrenske pjesnikinje Branke Kržik Longin, prigodnim nastupima svečanost su uveličale klapa Trabakul i vokalni sastav Luštrin. Posebna zahvala upućena je Općini Kostrena  koja je prepoznala važnost ovog projekta i omogućila izdavanje, članovima uredničkog odbora, autorima i svima koji su radili na tekstu te tiskari Grafomark iz Zagreba. Svima njima uručeni su prvi primjerci Zapisnika s posvetom.   Zahvaljujući profesorici Čedomili Milin, profesoru Josipu Luzeru i ravnateljici Gradske knjižnice Bakar gospođi Dolores Paro Mikeli, Narodna čitaonica Kostrena u trajno vlasništvo dobila je original Zapisnika.