Proslava 22. obljetnice VRA “Oluja”

 

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, UDVDR – ogranak Kostrena pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, organizira dvodnevni program proslave 22. obljetnice VRA „Oluja“.

U petak 4. kolovoza s početkom u 8.30 sati, prema Protokolu Općine Kostrena, položit će se vijenci i zapaliti svijeće na grobovima i spomenicima hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. Vijenci će se polagati na groblju Sv. Lucije- grobu Ivice Opačka Paje, na groblju Sv. Barbare- centralni križ i grob Milana Balena te na spomeniku hrvatskim braniteljima A bojne.

U 20 sati u holu Narodne čitaonice Sv. Lucija biti će otvorenje izložbe „Na braniku domovine“ autora Damira Batistića, a nakon izložbe prisutni će moći pogledati film „Ugriz risa“ redatelja Bernardina Modrića. Na izložbi će se moći vidjeti odore i fotografije iz Domovinskog rata, a dokumentarni film opisuje događaje od 5. studenog 1991. godine kada je započela vojna akcija za vojarnu i vojna skladišta u Delnicama.

U subotu 5. kolovoza u 8.45 sati program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti počinje procesijom i mimohodom s parkirališta ispod općinske zgrade do crkve Sv. Lucije gdje će se  održati sveta misa, a nakon toga i svečani mimohod od crkve do groblja Sv. Lucija gdje će se položiti vijenci kod centralnog križa i spomenika hrvatskim braniteljima.

Obilježavanje 22. obljetnice VRA Oluja završava isti dan u poslijepodnevnim satima uz domjenak i druženje svih uzvanika na boćalištu BK Kostrena.

 

Cjelokupni program pogledajte ispod.