Putujući festival bluesa otvoren u Kostreni

“Izuzetno mi je drago što smo deveto izdanje festivala otvorili upravo ovdje, u Kostreni”, rekao je Damir Halilić – Hal, umjetnički ravnatelj Kastav Blues Festivala, a zadovoljna tom činjenicom i odličnim odazivom publike, bila je i direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena Sandra Svetić.

Deveto izdanje najvećeg hrvatskog blues festivala započelo je u četvrtak 4. kolovoza u Kostreni, točnije na terasi The Bulldog BBQ bara pred brojnom publikom i uz sjajne izvedbe sastava “Black Coffee” i šarmantnog Tomislava Golubana koji je otvorio prvu blues večer i svojim specifičnim glazbenim izričajem oduševio publiku.

Goluban je jedan od najeksponiranijih hrvatskih blues glazbenika i dobitnik nekih od najprestižnijih glazbenih nagrada, a njegov nastup dodatno su začinili gosti iznenađenja, Michael Messer, jedan od vodećih britanskih slide gitarista i ugledni američki glazbenik Robert Lon Johnson.

Drugi dio programa pripao je jazz glazbenicima s međunarodnim iskustvom, sastavu “Black Coffee” i njihovom sjajnom vokalu Martini Thomas.

Ovogodišnji Kastav Blues Festival prošetat će riječkim prstenom i nakon Kostrene, zasigurno podjednako oduševiti publiku u Matuljima, Kastvu, Viškovu i Čavlima.