Radovi na sanitarnoj kanalizaciji i vodovodu ulaze u završnu fazu

Načelnica Mirela Marunić i direktor Vodovoda i kanalizacije Rijeka Andrej Marochini s predstavnicima GP Krka i Strabaga obišli su gradilišta na kojima se izvode radovi na rekonstrukciji i dogradnji vodoopskrbnih cjevovoda i sanitarnoj kanalizaciji na području naselja Vrh Martinšćice, Mažeri, Glavani, Ledine, Šubati i Raspelje. Radovi se odvijaju prema dinamičkom planu, tako da bi trebali u potpunosti završiti do sredine lipnja. Ulaganje u komunalnu vodnu infrastrukturu na ovom dijelu Kostrene iznosi preko 22,5 milijuna kuna.

Pojedine dionice su već završene dok se na dionici od kućnog broja Glavani 49/C do kućnog broja Mažeri 9 slijedećeg tjedna planira provesti dezinfekcija cjevovoda. Početak asfaltiranja dionice ovisit će o rezultatima dezinfekcije. Završetak radova na dionici Glavani – Mažeri kod kućnog broja 49/B planira se do sredine lipnja.

Na dionici od vodospreme Glavani do kućnog broja Glavani 108 slijedećeg tjedna provodit će se tlačenje i dezinfekcija cjevovoda, asfaltiranje dionice ovisit će o rezultatima dezinfekcije. Početkom lipnja trebali bi završiti radovi i započeti asfaltiranje dionice od raskrižja s lokalnom cestom LC58054 do vodospreme Glavani kao i asfaltiranje dionice od kućnog broja Glavani 93/7 do spoja s cestom za naselje Šubati. Asfaltiranje dionice od vodospreme Glavani do kućnog broja Glavani 93/7 ovisit će o rezultatima tlačne probe, no planira se da bi to i na tom dijelu radovi trebali završiti početkom lipnja.