Savjet mladih Općine Kostrena, u subotu 3. prosinca, obilježava dan borbe protiv AIDS-a

Savjet mladih Općine Kostrena  u suradnji s udrugom studenata medicine CroMSIC Rijeka obilježava dan borbe protiv AIDS-a. 

U subotu, 3. prosinca, od 10 do 12 sati možete besplatno dobiti prezervativ ukoliko prošećete ispred kostrenskih Plodina, a istog dana u 18h u Narodnoj čitaonici sv. Lucija (mala dvorana) očekuje Vas druženje sa studentima medicine koji će Vas educirati o prevenciji i zaštiti od spolnih bolesti.

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a svake se godine  tradicionalno obilježava 1. prosinca. AIDS je uznapredovali stadij virusne HIV infekcije i jedan je od najozbiljnijih zdravstvenih problema današnjice jer od posljedica bolesti godišnje umire 2 milijuna ljudi diljem svijeta. HIV je problem ovdje i sada – ukoliko nešto ne poduzmemo mogao bi postati još veći. Oboljelima od AIDS-a potrebna je naša pomoć.

Počnimo od sebe, pobjedimo predrasude, mislimo jedni na druge i na budućnost naše djece. Dignimo glas o važnosti zaštite i testiranja – jer jedino tako možemo zaustaviti ovu tešku bolest – STOP AIDS!


***
Savjet mladih je savjetodavno tijelo Općine Kostrena koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na području Kostrene. Cilj Savjeta mladih je sudjelovanje mladih u odlučivanju i upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivno uključivanje mladih u javni život te informiranje i savjetovanje mladih u Kostreni.

Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, nevladina je i neprofitna udruga studenata medicine u Republici Hrvatskoj. Udruga je od 1992. godine jedna od 123 punopravne članice International Federation of Medical Students’ Associations, skraćeno IFMSA. Misija Udruge je međunarodna suradnja studenata medicine, razvoj i poboljšanje medicinske edukacije studenata medicine, razvoj svijesti pojedinca o odgovornosti za vlastito zdravlje, promicanje zdravlja i zdravstvenog obrazovanja pučanstva s posebnim naglaskom na mladima, te odgovoran odnos čovjeka prema prirodi s medicinskog stajališta.