Uručeni mali znakovi pažnje igračima Vaterpolo klub Jadran i članu Udruge Vali Zlatku Bogetiću

U utorak 21.06.2016. je upriličeno primanje kod načelnice za igrače i vodstvo Vaterpolo kluba Jadran Kostrena i gdina. Zlatka Bogetića, člana Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali.

Oboje su u prethodnom razdoblju postigli izrazito zapažene rezultate te su im uručeni mali znakovi pažnje kao zahvala za trud i promicanje imena Kostrene u oblasti kojom se bave. Primanju je prisustvovala i predsjednica Općinskog vijeća Gordana Vukoša.

Svake godine Amurski državni univerzitet iz Blagoveščenska u Rusiji organizira festival umjetnosti pod nazivom ˝Art prostranstvo Amur˝. Suorganizatori tog festivala su Amurski odjeli Saveza dizajnera i arhitekata Rusije, a sam Festival je međunarodnog i multidisciplinarnog karaktera. Ove godine održao se od 25. do 30. travnja i okupio radove studenata i profesionalaca iz više država i preko 20 ruskih gradova.

Ove godine na Festivalu je sudjelovao i Zlatko Bogetić, član Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali i to na poziv organizatora s fotografijama svojih keramičkih radova u kategoriji Profi. Time je već šesti put predstavljao Hrvatsku, Kostrenu i udrugu VALI na ovoj manifestaciji. Dodijeljene su mu tri diplome prvog stupnja što je ujedno i najveće priznanje, jedna diploma drugog stupnja i jedna diplomu trećeg stupnja.

Maestralnom pobjedom i rezultatom 14:6, pred 200-tinjak gledatelja u zatvorenom bazenu Kantrida protiv Vaterpolo kluba Zadar, u subotu, 11. lipnja, Vaterpolo klub Jadran Kostrena osvojio je naslov prvaka 1.B Hrvatske vaterpolo lige. Pobjednicima je pehar i zlatne medalje uručio predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza i Nacionalnog vijeća za sport, Predrag Sloboda.

Ovom pobjedom, VK Jadran Kostrena ostvario je povijesni uspjeh kluba osvojivši svoj prvi naslov prvaka u ovom rangu natjecanja. Inače, VK Jadran, koji ove godine slavi svoju 15. godišnjicu od osnutka, uz VK Primorje, jedini je vaterpolo klub iz Primorsko-goranske županije koji nastupa u nekom ligaškom natjecanju ove godine.

U dosadašnjih 15 godina aktivnog ligaškog natjecanja, brojna poznata vaterpolo imena su s ponosom nosila kapicu kostrenskog kluba, među njima i naš proslavljeni europski, svjetski i olimpijski prvak Igor Hinić, kao i sadašnji osvajač titule europskog klupskog prvaka Josip Vrlić član dubrovačkog Juga i reprezentacije Brazila.