Zahvaljujući suradnji Pomorac 1921 dobio bolje uvjete za rad

Uoči jedne od najatraktivnijih utakmica prvenstva EURO U-17 između  Hrvatske i Španjolske, Općina Kostrena i Odbor za organizaciju prvenstva, organizirali su konferenciju za medije na kojoj su predstavili ulaganja  u Žuknicu i iznijeli utiske o svojoj ulozi domaćina.

„Ulaganja u infrastrukturu bila su važna ne samo radi održavanja nogometnog prvenstva, nego i radi našeg kluba Pomorac 1921 kojem smo osigurali kvalitetnije uvjete za rad. Ovom prilikom moram zahvaliti Ini koja nam je pružila podršku u pripremi domaćinstva. Događanje poput ovog nema samo sportski, nego i turistički značaj jer su slike iz Kostrene otišle u čitav svijet, a nama kao općini koja se tek pokušava turistički afirmirati to itekako puno znači“- istaknula je na konferenciji načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić.

Obzirom na veličinu i važnost projekta, posla nije nedostajalo. Općina je putem svojeg komunalnog društva ušla u ozbiljna i nužna ulaganja u stadion i prateće objekte kako bi  osigurali što bolje uvjete za održavanje utakmica. Direktor KD Kostrena Tomislav Matić istaknuo je kako je ovo tek početak ulaganja u Žuknicu.

Podršku u pripremi domaćinstva pružila je i INA.

„Ina je prepoznala važnost pružanja podrške ovako značajnom događaju za lokalnu zajednicu. Posebno nas to veseli kad je riječ o mjestu koje ima neizmjerno važnu ulogu u našem poslovanju, kao i našim zaposlenicima koji su veliki navijači NK Pomorca 1921. Ovakav stadion, kakvog se ne bi sramili niti mnogi europski klubovi, doprinijet će, siguran sam, razvitku sporta u cijelom riječkom području, motivirati i neke nove generacije na bavljenje sportom i naučiti ih da su zdrav život i fair play među najvažnijim ljudskim vrijednostima“, istaknuo je direktor Rafinerije nafte Rijeka Erkki Ranta.

Najzadovoljniji novim izgledom stadiona svakako su članovi Pomorca 1921 koji će zahvaljujući boljim uvjetima za rad moći razvijati aktivnosti kluba i biti mjesto održavanja i drugih važnih utakmica. Igor Vranić, glavni koordinator Odbora za organizaciju prvenstva  zahvalio je svim članovima odbora na sudjelovanju i odlično odrađenom poslu.