SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN
e-Propusnice - epropusnice.gov.hr

ZAHTJEV ZA IZDAVANJE PROPUSNICE

ZAHTJEV ZA IZDAVANJE PROPUSNICE
temeljem čl. II. i čl. III. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka koja je nastupila na snagu dana 23. ožujka 2020. godine

Poštovani mještani,

sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka, dozvoljeno je isključivo uz posebnu propusnicu i to samo u iznimnim situacijama.

Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom u Kostreni, svoje propusnice za napuštanje područja Kostrene mogu dobiti isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili drugog opravdanog hitnog razloga uz predočenje dokaza.

S 1. travnja 2020. u primjenu su stavljene digitalne e-propusnice. U sustav se prijavljuje uslugom e-Građanin i NIAS-a korištenjem vjerodajnice (popis vjerodajnica uključenih u Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav – NIAS: https://gov.hr/e-gradjani/lista-prihvacenih-vjerodajnica/1667 ). Mještani će dobiti propusnicu u obliku PDF-a koji će moći, na primjer, pokazati policiji na mobitelu ili isprintati. Propusnica ima QR-kod za provjeru. Usluga e-propusnica je dostupna na stranici https://epropusnice.gov.hr/

Mještanima koji nemaju mogućnost dobivanja e-propusnice, Stožer civilne zaštite Kostrena izdat će propusnice za okolnosti propisane Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Vrijeme izdavanja propusnica je radnim danom od 8:30 do12:30 sati, a za zahtjeve koji pristignu radnim danom nakon 12:30 sati propusnice će se izdavati sljedeći radni dan. Zahtjevi predani u petak nakon 12:30 i tijekom neradnih dana obrađivat će se prvi slijedeći radni dan. Maksimalan period izdavanja propusnice je 7 dana.

Propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta radi obavljanja posla, izdaje, ovjerava i potpisuje poslodavac. Za okolnosti iz točke II.d (liječenje i hitna medicinska skrb), propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

Sve informacije o propusnicama mogu se dobiti na broj telefona 051 209 072, koji je dostupan radnim danom od 8 do 16 sati, a izvan tog vremena samo u hitnim slučajevima.

NapomenaMinistarstvo uprave Republike Hrvatske apelira na građane da budu odgovorni i da traže propusnice samo za neodgodive i nužne situacije i poslove. Propusnice se neće izdavati za bilo koju drugu svrhu koja nije propisana Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta, kao ni za obavljanje kupnje izvan mjesta prebivališta ili stalnog boravka ukoliko je opskrbu osnovnim namirnicama i higijenskim potrepštinama moguće obaviti u mjestu prebivališta ili stalnog boravka.


ZAHTJEV ZA IZDAVANJE PROPUSNICE

Osnovni podaci o nositelju propusnicePRILOG – OBAVEZNI ZA UPLOAD:


Izjava o davanju privole za korištenje osobnih podataka:NAPOMENA ZA PODNOSITELJE ZAHTJEVA

Prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta i stalnog boravka svi građani moraju posjedovati valjanu propusnicu i poštovati mjere i preporuke Stožera civilne zaštite RH o socijalnom distanciranju i ograničenju zadržavanja na javnim prostorima.