SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Podizanjem Zelene zastave potvrđen zlatni status kostrenskog eko vrtića i eko škole

Novosti

Stjecanje zlatnog statusa eko vrtića i eko škole obilježeno je prigodnim programom i svečanim podizanjem Zelenih zastava.

Osnovna škola Kostrena, podizanjem Zelene zastave obilježila je Dan škole zahvaljujući stjecanju hvalevrijednog zlatnog statusa eko škole, a zlatni status dobio je i kostrenski vrtić “Zlatna ribica”. Cilj programa eko vrtića i škole je odgojiti ekološki osviještene mlade generacije i osposobiti ih za donošenje odluka o razvitku društva u budućnosti. Ovo prestižno međunarodno priznanje dodjeljuje se na dvije godine. Nakon toga slijedi prijava za obnovu statusa te se mora dokazati da je provedba programa proširena. Da bi se dobila Zelena  zastava sa znakom eko škole, program treba kontinuirano obogaćivati i širiti.
“Ovo je vrlo značajan događaj, kako za školu i vrtić, tako i za Općinu. Važno je da se djeca od malih nogu uče ekologiji i očuvanju prirode i tako doprinose našoj lokalnoj zajednici. Kostrena puno ulaže u očuvanje okoliša, pokušavamo ga učiniti boljim”, naglasio je općinski načelnik Dražen Vranić.
“Vaš trud i zalaganje kroz čitavo desetljeće doveo je do ovog rezultata, čime ste potvrdili svoje jasno ekološko usmjerenje. Voljeti svoj kraj, znati ga čuvati i brinuti se o njemu, to se uči od malih nogu. Vaš program i vaši ciljevi su prepoznati i nagrađeni. Želja nam je da nastavite odgajati mlade generacije osjetljive na pitanje okoliša”, rekao je predsjednik Općinskog vijeća Dražen Soldan.
Nakon svečanog podizanja Zelene zastave u kostrenskom je vrtiću predstavljen Senzorni kutak, koji je realiziran uz pomoć INA-e, a služi za stimulaciju svih tjelesnih senzornih podražaja. Kutak se sastoji se od različitih segmenata poput vibrirajuće i kamene podloge te svjetlosnih efekata. Stimulirati se mogu i mirisna, odnosno slušna osjetila, što doprinosi boljem razvoju djece.
“Imamo dugogodišnju suradnju s vrtićem i osnovnom školom u suradnji s kojima potičemo ekološke projekte. Ovom prilikom želim najaviti i buduću suradnju na klimatizaciji škole. Ulaganje u djecu je veliki korak naprijed”, rekla je Sanja Jakovac Šepić iz INA-e, najaviši daljnju suradnju s vrtićem i školom.