SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Stipendije za 64 učenika i studenata

Novosti

U Vijećnici Općine Kostrena, održano je i svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju  učenika i studenata u školskoj, odnosno akademskoj 2018/2019. godini.

Dobitnicima stipendija ugovore je uručila zamjenica načelnika Đurđica Matešić-Bilobrk uz prigodnu čestitku: „Raduje činjenica da u Općini Kostrena imamo ovoliko darovitih učenika i studenata. Nadamo se da će im ove stipendije služiti kao priznanje za trud i kao poticaj u obrazovanju-najvažnijoj investiciji u budućnost. Čestitam svim stipendistima, uz želje da im nova školska i akademska godina bude još uspješnija“.

Općina Kostrena ove će školske, odnosno akademske godine ukupno će stipendirati 64 učenika i studenata za što je u proračunu osigurano 441 tisuća kuna. Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvarilo je 27  učenika i 31 student. U skladu s novim kriterijima, ove godine po prvi puta stipendirat će se i 3 studenta u kategoriji deficitarnih zanimanja i 3 učenika slabijeg imovinskog stanja. Učeničke stipendije za oba kriterija iznose 500 kuna mjesečno i uplaćuju se za devet kalendarskih mjeseci dok studentske stipendije za kriterij izvrsnosti iznose 700 kuna mjesečno i uplaćuju se za deset kalendarskih mjeseci. Znatno većim iznosom stipendiraju se studenti u kategoriji deficitarnih zanimanja i to s 1.200 kuna studenti koji studij pohađaju na području Primorsko-goranske županije te s 2.500 kuna studenti koji studiraju izvan PGŽ. Programom javnih potreba u obrazovanju i znanosti u koje spadaju i stipendije, Općina želi za djecu i mlade stvoriti uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja i razvoj njihovih potencijala.

U školskoj godini 2018./2019. stipendije prema kriteriju izvrsnosti ostvarilo je 27 učenika. Stipendiju od 500 kuna mjesečno koja će se isplaćivati za devet kalendarskih mjeseci dobili su: Andrej Antić, Dora Baretić, Lea Bašić, Luen Bojić, Ema Cvetković, Maja Girotto, Roko Gligora, Petra Gudelj, Klara Hodak, Tea Ivančić Jokić, Letizia Janovski, Kristian Koraca,  Nikla Magyar, Raul Matešić, Lea, Medanić Kate Mišković, Dorian Palinić, Marko Rošić, Morena Sitar, Lucija Stipanović, Antonia Stojić, Karlo Turina, Veron Medić, Lea Vidaković, Vanna Viškanić, Nina Vranić i Ivana Xie Miškulin.

U školskoj godini 2018./2019. iznosom od 500 kuna mjesečno stipendirat će se i 3 učenika u kategoriji „Stipendije učenicima slabijeg imovinskog stanja“ i to: Filippo Carletto, Gianluca Carletto i Matej Vedrić.

U akademskoj godini 2018./2019. stipendije prema kriteriju izvrsnosti ostvarila su 32 studenta. Stipendiju od 700 kuna mjesečno koja će se isplaćivati za deset kalendarskih mjesec dobili su: Ivana Barić, Juraj Bevandić, Marko Bevandić, Maurizio Bujanović, Marko Boltužić, Ciprijan Crljenko, Isabella Crljenko, Robert Čupković, Emina Fodolović, Karlo Fućak, Nina Girotto, Iva Košuljandić, Helena Majer, Sara Mikičić, Ana Mioč, Stella Mišković, Dario Numić, Marina Pavlić, Igor Rubinić, Jelena Sarajlić, Denis Smeraldo, Sara Smeraldo, Matej Subotić, Marin Sušlić, Nina Sušlić, Karin Terzić, Borna Tićak, Maria-Paula Tomac, Danijela Vranić, Ivan Vranić i Maja Vranić.

 U akademskoj godini 2018./2019. stipendirat će se i 3 studenata u kategoriji „Stipendije za deficitarna zanimanja“ i to: Jasmina Fodolović, Lucija Gudelj i Dora Pribanić.