SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

7. Kup Kostrene u sportskom ribolovu

Novosti

Najviše uspjeha na 7. Kupu Kostrene u sportskom ribolovu koji se održao u nedjeju 7. listopada imala je ekipa iz Ičića. Luka i Filip Burazer te Josip Marković slavili su u ekipnom dijelu natjecanja u konkurenciji osam ekipa iz Primorsko-goranske i Istarske županije. Ekipe su bile sastavljene od jednog ribolovca po uzrasnoj kategoriji. Drugo mjesto osvojio je porečki Zubatac u sastavu Mauro Tubaković, Filip Butković i Ivana Ećimović, a treća je bila ekipa iz Kostrene- Marijana i Marijo Milić.

Ičići su imali najbolje predstavnike i u dvjema od tri pojedinačne kategorije. U najmlađoj konkurenciji do 12 godina pobijedila je Enola Mender ispred Porečana Maura Tubakovića i Mate Šegote Ilića iz omišaljskog Zubatca. U uzrastu do 16 godina slavio je Filip Burazer, druga je bila Kostrenka Marijana Milić, a treća Lovranka Angela Basan. U kategoriji do 21 godine najviše je ulovio kostrenski ribolovac Marijo Milić,  srebrno je osvojio Josip Markovića, a broncu je osvojila još jedna Kostrenka, Tatjana Ećimović.

Ukupno je na obali od Žurkova do Svežnja ulovljeno 380 primjeraka ribe, ukupne težine 10.331 kilograma, najviše vrste knez i lumbrak.