SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Način provođenja sportskih aktivnosti nakon djelomičnog popuštanja epidemioloških mjera

Novosti Obavijesti

Od ponedjeljka, 8. veljače, građanima i rekreativcima ponovno će biti dostupna plivališta Bazena Kantrida čiji termini korištenja su objavljeni na mrežnoj stranici Rijeka sporta. Korisnici su se obavezni pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera.

Odlukom Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske od 29. siječnja 2021. godine, od 30. siječnja 2021. sportske aktivnosti mogu se provoditi kako slijedi:

u otvorenim prostorima aktivnosti treninga mogu provoditi svi sportski klubovi te pojedinačne sportašice i sportaši, kao i rekreativci;
aktivnosti natjecanja dozvoljene su trenutno samo za seniorske ekipe koje se natječu u 1. i 2. rangu nacionalnih natjecanja, te 1. rangu juniorskih natjecanja, kao i za sportašice i sportaše u pojedinačnim sportovima čije se ekipe natječu u najvišem rangu natjecanja, pripadaju kategoriziranim sportašima ili se nalaze na popisu Ministarstva turizma i sporta kao sportaši koji se pripremaju za europska ili svjetska prvenstva
u zatvorenim prostorima aktivnosti treninga i natjecanja mogu provoditi samo seniorske ekipe koje se natječu u 1. i 2. rangu nacionalnih natjecanja, te 1. rangu juniorskih natjecanja, kao i sportašice i sportaši u pojedinačnim sportovima čije se ekipe natječu u najvišem rangu natjecanja, pripadaju kategoriziranim sportašima ili se nalaze na popisu Ministarstva turizma i sporta kao sportaši koji se pripremaju za europska ili svjetska prvenstva;
– izuzetak su vodeni sportovi i beskontaktni pojedinačni sportovi u prostorima sportskih balona, kojima su dozvoljene sportske aktivnosti.
Dozvoljene sportske aktivnosti smiju se provoditi samo poštujući ostale protuepidemijske mjere navedene u Odluci (bez gledatelja, uz prisutnost samo nužnog tehničkog osoblja i dr.).
U ovom trenutku, prema preporukama Stožera, korištenje svlačionica bit će i dalje ograničeno, na jednak način koji se provodio u siječnju 2021. godine.
Raspored održavanja treninga i natjecanja u objektima predstavnici klubova dogovaraju s upraviteljima objekata uz striktno pridržavanje mjera.