SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Akcija sterilizacije mačaka udruge “Mijau”

Obavijesti

Uz suradnju sa pet veterinarskih ambulanti u Rijeci i okolici, Udruga “Mijau” Rijeka organizira akciju sterilizacije mačaka. Akcija  počinje već od 15.siječnja 2020. i traje cijelu veljaču, a neke od ambulanti provode akciju i do 15.ožujka 2020.

Svi građani imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50 %. Cijena ovisi od ambulante do ambulante, te  zahvat za ženke iznosi od  205-260 kn, dok su mužjaci od 150-205 kn. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se i rezervirati termin čim prije.

S ciljem da se pomogne građanima, ali i da se  kontrolira populacija pogotovo slobodno živućih mačaka te spriječi njihovo razmnožavanje, veći niz godina Udruga organizira akcije i moli sve sugrađane da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mačke koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima.  Mačke je Zakonom zabranjeno uklanjati i ubijati. Isto tako protuzakonito im je uskratiti hranu, vodu i stanište.

Napominju da Udruga „Mijau“ nema azila i ne prihvaća mačiće kako to mnogi misle, a po Zakonu o zaštiti životinja svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati.

 

Za više informacija o akciji nazovite volontere na sljedeće brojeve mobitela: 091/543 5819,  091/887 5688.

 

Građani i direktno mogu nazvati navedene ambulante koje sudjeluju u akciji te se direktno naručiti za termin.

Veterinarske ambulante koje sudjeluju u akciji su:

  1. Veterinarska ambulanta privatne  prakse, “Kućni Ljubimci“ Kozala 51, Rijeka,  Dr.vet.med. Tamara Ferari Miškulin,  tel: 051/514-399
  2. Veterinarska Ambulanta privatne prakse „Trsat“, Kuflekova 1,  Dr.vet.med. Sanjin Polić, tel: 051/216-042
  3.  RiVet  Specijalistička veterinarska praksa,Kantrida, Istarska 15, Rijeka, tel: 051/ 561- 452, Dr. vet. med. Srećko Krešić i Dr.vet.med. Jagoda Rosović
  4. Veterinarska ambulanta Turković, Viškovo123/c, Dr.vet.med. Eugen Turković, tel: 051/257-571
    5.  Veterinarska praksa Uvodić, Mavrinci 2, Čavle, te.:051/564-772

 

 

 

Savjet Udruge „Mijau“ – Priprema mačke za zahvat i postoperativnu njegu

Svi oni koji se odluče za sterilizaciju mačke u ambulanti koju su izabrali (molimo u unaprijed dogovoriti termin), molimo da životinje na zahvat donesu natašte i to u transportnim boksovima. Sa sobom neka ponesu čiste pamučne krpe koje će veterinari staviti ispod mačke u transporter, kada maca bude operirana.

Vrlo je važno nakon operativnog zahvata prvih 24 sata držati mačku u zatvorenom i prekrivenom boksu, u toplijem prostoru, a nakon 24 sata pustiti ju u veći prostor i držati  pod kontrolom još par dana radi končića.

Za sve savjete vezano uz operaciju može se nazvati i volontere udruge „Mijau“, kako bi i usmenim putem dobili upute.

 

 

Općina Kostrena i dalje mještanima osigurava sufinanciranje sterilizacije mačaka i pasa na području Kostrene

Općina Kostrena s Veterinarskom ambulantom privatne prakse „Kostrena“ Glavani 10, Kostrena, vl. Boljat Dalibor, dr.vet.med., sklopit će Ugovor o sufinanciranju troška sterilizacije mačaka, cijepljenja mačaka protiv bjesnoće i sterilizacije kuja vlasnicima pasa i mačaka sa prebivalištem u Općini Kostrena i to u visini od 50% cijene usluge. Sufinanciranje se odnosi na sterilizaciju jedne mačke u vlasništvu po ukupnoj cijeni od 400 kuna, sterilizaciju jedne kuje u vlasništvu po ukupnoj cijeni od 900 do 1.200 kuna, cijepljenje jedne mačke u vlasništvu po ukupnoj cijeni od 140 kuna, sterilizaciju ne gravidnih slobodno živućih mačaka po cijeni od 200 kuna i sterilizaciju gravidnih slobodno živućih mačaka po cijeni od 250 kuna. Navedene cijene sadrže iznos PDV-a.

Izvor fotografije