SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Bespovratna sredstva za opremanje Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji

Novosti

Općina Kostrena prijavila je projekt opremanja zgrade Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji na natječaj za dodjelu sredstava unutar mjere 3.1.1. Pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo LAG-a „Vinodol“, temeljem čega joj je Agencija za plaćanje u ribarstvu, poljoprivredi i ruralnom razvoju dodijelila bespovratna sredstva u iznosu od 42.386,40 eura.

Narodna čitaonica u Sv. Luciji središte je kulturnog života Kostrene, mjesto održavanja svih značajnih manifestacija, kazališnih i kino predstava, izložbi, koncerata te mjesto okupljanja udruga i mještana svih dobnih skupina. Dobivenim sredstvima planira se nabavka panoa za postavljanje izložbi, postavljanje nove rasvjete i zavjesa za zamračivanje ostakljenih površina čime će se osigurati uvjeti za održavanje kino projekcija čak i tijekom dana, a posebno značajna je nabavka nove audio opreme.

Time će se u cijelosti ispuniti ciljevi projekta, a to je povećanje društvenog standarda i omogućavanje kvalitetnijeg i cjelogodišnjeg korištenja Narodne čitaonice.