SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Općina Kostrena pomaže u stvaranju boljih uvjeta u bolnici

Novosti

Općine Kostrena i Čavle te gradovi Kastav i Vrbovsko prepoznali potrebe pacijenata 

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka u tijeku je investicijsko ulaganje u kojem uz bolnicu sudjeluju općine i gradovi Primorsko-goranske županije među kojima je i Općina Kostrena. Svojom financijskom podrškom omogućit će bolje uvjete boravka i liječenja pacijenata koji na liječenje dolaze s prostora čitave Primorsko-goranske županije pa je briga o njihovom zdravlju zajednički prioritet.

Uoči potpisivanja ugovora o kapitalnoj pomoći, kostrenski načelnik Dražen Vranić, u svojem je obraćanju uputio poziv kolegama iz ostalih jedinica lokalnih samouprava da se priključe inicijativi u stvaranju boljih uvjeta u bolnici: “I mještani Kostrene su korisnici usluga Kliničkog bolničkog centra Rijeka, prema tome, ulaganje u poboljšanje uvjeta zajednički je interes. Zato pozivam i ostale kolege iz jedinica lokalnih samouprava s područja naše županije da u skladu s mogućnostima i u interesu svojih mještana podrže ovu inicijativu“.

Prva faza projekta podrazumijeva uređenje sanitarnih čvorova na Klinici za psihijatriju na lokalitetu Rijeka, vrijedno 260.000 kuna, a sredstva će osigurati Općina Kostrena i Grad Kastav s iznosima od po 100.000 kuna, dok će Općina Čavle donirati 50.000 kuna te Grad Vrbovsko 10.000 kuna.

Cjeloviti investicijski ciklus predviđa daljnja ulaganja u prijeko potrebno uređenje sanitarnih čvorova i na ostalim odjelima riječke bolnice, ulaganje u klimatizacijske sustave i nabavku medicinskih kreveta.