SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Izvještaj o komunalnim radovima na području Kostrene

Novosti

S ciljem uvođenja prometnog i komunalnog reda na kostrenskim prometnicama te rješavanja sve većeg problema s parkiranjem, Općina Kostrena odlučila je mještanima osigurati besplatno i sigurno parkiranje vozila izvan prometnica i nogostupa, gdje god za time postoji potreba i ukaže se mogućnost za izgradnju parkirališnog prostora, a osobito u onim dijelovima Kostrene gdje mještani nemaju mogućnost parkiranja na svojim okućnicama ili su u pitanju višestambene zgrade.
Nakon izgradnje velikih parkirališta poput onog iznad Svežnja, kod groblja u Sv. Luciji i u Pavekima, mala parkirališta izgrađena su u Perovićima, Maračićima, Plešićima, na Stogircu i na Vrh Martinšiće, a postavljanjem zaštitne ograde ovih dana završeno je i malo parkiralište s 5 parkirnih mjesta u Rožmanićima.

Nastavila su se i ulaganja u sigurnost na prometnicama pa se sustavno na različitim dionicama grade nogostupi za pješake, ovoga puta na Valentinovu i Pavekima.


Izvještaj o komunalnim radovima na području Kostrene
Izvještaj o komunalnim radovima na području Kostrene

U tijeku su radovi na uređenju malog pomoćnog igrališta u Žuknici koja je ovog ljeta dobila i novi sportski semafor. Igralište će dobiti novu  travnatu podlogu sa sustavom drenaže, novu zaštinu ogradu sa zaštinom oblogom, novu rasvjetu i golove, kako bi se povećala sigurnost i poboljšali uvjeti treniranja. Projekt se sufinancira sredstvima Europske unije, tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje,  poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2 Provedba operacija unutar CLLD strategije“. Uz ovo igralište, uskoro bi trebali krenuti i radovi na uređenju školskog košarkaškog igrališta.

Nastavljena je i prva faza projekta izgradnje lokalne ceste s pripadajućom komunalnom infrastrukturom u Rožićima, započeta još 2015. godine kada su izvedeni zemljani radovi i probijena trasa. Riječ je o dionici nerazvrstane ceste kojom će upravljati Općina Kostrena. U prvoj fazi realizirat će se dionica ceste od 160 m koja će se spajati na Šetalište kostrenskih pomoraca s pripadajućom infrastrukturom. Izgradnju vodovodnog ogranka i sanitarne kanalizacije financirat će KD Vodovod i kanalizacija. U narednim godinama uslijedit će i konačno povezivanje ceste i infrastrukture na cestu Žuknica-Humina.