SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Izvještaj o komunalnim radovima na području Općine Kostrena

Novosti

Općinski načelnik Dražen Vranić s v.d. pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Dario Modrićem obišao je trenutno otvorena gradilišta na kojima u tijeku komunalni radovi. 

U završnu fazu ulaze radovi na uređenju i širenju prometnice kod groblja Sv. Barbara prema poslovnoj zoni Šoići i budućem rotoru na magistrali. Prometnica je proširena u puni profil, položena je oborinska odvodnja i presložena sva instalacija. Trenutno se postavljaju rubnjaci za nogostup u ukupnoj dužini i pripremaju temelji za postavljanje stupova javne rasvjete koja na tom dijelu prometnice gotovo da nije ni postojala. U tijeku su pripremni radovi za asfaltiranje prometnice čiji se završetak planira početkom studenog.

Komunalni radovi izvode se i na prometnici u Sv. Luciji. Položena je vodovodna mreža i izvedeni su kućni priključci. Trenutno se izvodi priključak crkve sv. Lucije na sustav vodovoda. Na prometnici se postavljaju cestovni rubnjaci i vrše pripremne radnje za tamponiranje i postavljanje završnog sloja asfalta na dionici od Plešića do crkve sv. Lucije. Završetak radova očekuje se početkom listopada.

Za 25. rujna, zakazan je tehnički pregled novoizgrađenog parkirališta pored groblja u Sv. Luciji. Raspisana je jednostavna nabava za radove na hortikulturnom uređenju parkirališta te se odluka Načelnika očekuje u utorak 18. 9. nakon koje će se pristupiti izvođenju radova čiji se završetak očekuje početkom  listopada.