SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Mićel Kovidić je kriv za sve…

Novosti

Spaljivanjem mesopusta Mićela Kovidića i vraćanjem ključeva Kostrene načelniku Draženu Vraniću, završila je kratka vladavina kostrenskih Špažićara te nikad sumornije i tiše peto godišnje doba.

Pred nešto manje od mjesec dana Špažićari su preuzeli ključeve Kostrene, a prvi potez „nove vlasti“ bilo je vješanje mesopusta Mićela, glavnog krivca za sve nevolje u prošloj godini, za potrese i za koronu, radi koje nije bilo maškaranih tanci i međunarodne karnevalske povorke na Korzu i radi koje ne delaju oštarije. Iako je nakratko izgubio vlast, načelnik Dražen Vranić izrazio je zadovoljstvo što se unatoč okolnostima nastavila tradicija i čuvaju običaji po kojima je ovaj naš kraj poznat.

Predsjednik udruge Dario Modrić rekao je kako su na žalost tradicionalni mesopusni tanci i dječje redute u Narodnoj čitaonici ove godine izostali radi epidemioloških mjera, ali su si Špažićari bez obzira na sve okolnosti i ove godine dali truda da se istaknu posebnom „maškarom“, kojom su htjeli unijeti malo optimizma i veselja u svakodnevnicu. Nisu ju imali prilike predstaviti na riječkom Korzu, na Međunarodnoj karnevalskoj povorci, ali su svejedno Korzom prošetali kako ne bi u potpunosti izostao ovaj jedinstveni događaj.

Masku „Kostrenski harlekini“ prezentirali su zadnjeg dana pod maskama na pusni utorak, na tradicionalnoj „Marći po Kostrene“, tijekom koje su uz brojna kostrenska naselja obišli Općinu i Turističku zajednicu gdje im je priređen topli doček.

Iako je pandemija „ukrala“ najočekivaniji i tradicionalno najveseliji dio godine na Kvarneru, Špažičari se nadaju da će svoju masku imati priliku predstaviti na brojnim ljetnim karnevalima, u nekim boljim epidemiološkim uvjetima.