SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Milanu Čubriću posthumno dodijeljena godišnja pčelarska nagrada Udruženja pčelarskih udruga Primorsko goranske županije

Novosti

U gradskoj vijećnici Grada Kastva održana je svečana sjednica Skupštine Udruženja pčelarskih udruga Primorsko goranske županije  na kojoj  je posthumno  dodijeljena godišnja pčelarska nagrada UPU PGŽ za 2017. godinu g. Milanu Čubriću.  Nagradu je preuzeo njegov sin Josip  Čubrić.

Udruženje pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije svake godine  dodjeljuje godišnju pčelarsku nagradu UPU PGŽ  istaknutim pojedincima  za izuzetne doprinose u razvoju i promociji pčelarstva i unapređenje pčelarske prakse u Primorsko-goranskoj županiji, te aktivno učešće u realizaciji programskih zadataka UPU PGŽ . Tako je za 2017. godinu Udruženje donijelo Odluku da se godišnja pčelarska nagrada UPU PGŽ  posthumno dodijeli g. Milanu Čubriću za izrazite doprinose i postignuća u pčelarstvu.

Milan Čubrić rođen je u Pirovcu 18. studenog 1937. godine, a preminuo je 2. travnja 2014. godine. Nakon navršenih  14 godina dolazi u Kostrenu kod obitelji Ružić,  sa šesnaest godina postavlja svoj prvi pčelinjak u Kostreni. Radni vijek g. Čubrić odradio je u riječkom Elektroprimorju i Općini Kostrena u kojoj je obnavljao dužnost prvog načelnika Kostrene. Sudionik je osnivanja prve udruge pčelara – Društvo pčelara Rijeka  za područje tadašnjeg Kotara Rijeka koje je dugo godina bilo jedina pčelarska udruga na području tadašnje Zajednice općina Rijeka, odnosno za pčelare s područja sadašnje Primorsko goranske županije.

Dobitnik je Zlatne plakete Hrvatskog pčelarskog saveza  za doprinos razvoju i unapređenju pčelarstva na području Republike Hrvatske. Proglašen je doživotnim počasnim predsjednikom Pčelarske udruge Milutin Barač slijednice Pčelarskog društva Rijeka.